Poll IMF op Twitter: ‘Cryptocurrency als betaalmiddel voor lunch over vijf jaar’

Cryptocurrency kan wel eens het toekomstige betaalmiddel zijn voor je lunch. Tenminste, als we de uitslag van een poll van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op Twitter moeten geloven. Het IMF plaatste de tweet op 10 april, en al snel volgden er veel reacties:

Meer dan de helft gelooft dat cryptocurrency het betaalmiddel bij uitstek is om je lunch mee te kunnen betalen. 27 procent gelooft dat je dat in de toekomst met je mobiele telefoon doet, en slechts 9 procent gelooft in een bank-kaart. Klik je op de tweet en kijk je bij de reacties, dan lees je voornamelijk reacties over XRP. Veel reageerders geloven erin dat dit de digitale valuta wordt van de toekomst.

Bankkaart combineren met cryptocurrency

Vorige week kwam in het nieuws dat cryptocurrency exchange Coinbase werkt aan een eigen bankkaart, waarmee je indirect met cryptocurrency kan betalen. De kaart kan je opladen met cryptocurrency’s zoals bitcoin, litecoin en ethereum. De kaart kan je vervolgens overal gebruiken als creditcard. Voorlopig kan dat alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar Coinbase heeft plannen om de kaart ook beschikbaar te maken in andere Europese landen de komende maanden. Je kan dan in de toekomst ook pinbetalingen afronden met cryptocurrency. De crypto’s worden in dat geval direct omgezet in fiat valuta zoals de euro.

Cryptocurrency betalingen in Arnhem lopen wat af

Maar hoeveel wordt er nu werkelijk betaald met bitcoin? In Nederland kan je op diverse plekken terecht met bitcoin, maar Arnhem is de meest bitcoinvriendelijke stad. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd loopt Arnhem voorop in het accepteren van bitcoin als betaalmiddel. Volgens data van Coinmap kan je in 142 ondernemingen in Arnhem afrekenen met bitcoin. Maar het loopt nog niet erg storm in Arnhem, in maart hebben er slechts 48 bitcoinbetalingen plaatsgevonden.

Wil je zelf een keer betalen met bitcoin? Bestel bijvoorbeeld een keer een pizza op Thuisbezorgd met bitcoin:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.