Polygon voert update uit waardoor crypto matic schaarser wordt

In augustus 2021 werd een hard fork genaamd London uitgevoerd op de blockchain van Ethereum. Elke tweede laag gebouwd op deze blockchain kan de verbeteringen uit deze hard fork ook meenemen. Dit is precies wat Polygon (MATIC) heeft gedaan.

Steeds minder matic

Polygon is namelijk een tweede laag bovenop de blockchain van Ethereum. Het doel is om het netwerk van Ethereum te helpen om transacties over te nemen op hun eigen ‘sidechain.’

Net als Ethereum maakt Polygon nu ook gebruik van EIP-1559, een van de verbetervoorstellen die met de hard fork zijn doorgevoerd. Dit betekent dat bij elke transactie, een klein beetje aan matic (de crypto van Polygon) uit de roulatie wordt gehaald.

Transacties hebben basistarief

De update werd geactiveerd op blokhoogte 23850000 om 01:45 vannacht en vervangt het eerdere vergoedingensysteem van Polygon op basis van ‘eerste-prijsveiling’.

Nu EIP-1559 live gaat, zullen Polygon-transacties een basistarief hanteren. Dit is een minimumbedrag dat vereist is om een ​​transactie onmiddellijk op de blockchain te verwerken.

In plaats van deze vergoeding te betalen aan Polygon-validators, verbrandt EIP-1559 de basisvergoeding in elke transactie. Deze basisvergoeding bestaat dus uit de cryptocurrency matic.

Het nieuwe systeem compenseert validators voor hun gemiste inkomsten. Er is nu een soort priority fee, dit dient als een stimulans voor normale gebruikers om transacties te versnellen.

Eerst Ethereum

EIP-1559 werd in augustus vorig jaar dus gelanceerd op Ethereum, als onderdeel van de hard fork London. In dit systeem wordt het basisbedrag naar boven en beneden aangepast op basis van de drukte op het netwerk. Het protocol stelt Web3-wallets ook in staat om op een betrouwbare manier automatisch de gastarieven voor gebruikers in te stellen.

Transactiekosten worden voorspelbaar

Dit betekent (helaas) niet dat de transactiekosten omlaag gaan, maar wel dat de deze transparanter zijn en van tevoren kunnen worden weergegeven. Ook helpt dit met de schaarste van ether en matic, omdat er steeds meer van uit de roulatie wordt gehaald.

EIP-1559 kan helpen om het tariefsysteem van Polygon voorspelbaarder en stabieler te maken tegen extreme schommelingen in de vraag. Gisteren schreef het Polygon-team dat EIP-1559 hopelijk leidt tot minder spamtransacties en tot minder netwerkcongestie.

Het Polygon-team legde in dezelfde post uit dat EIP-1559, vergelijkbaar met Ethereum, ook een deflatoir effect kan hebben op de crypto matic. Er is namelijk een vast aanbod van 10 miljard tokens en geschat wordt dat binnen een jaar, 0,27% van de totale matic-voorraad uit de roulatie gehaald is.

Krijg 10 euro Polygon (Matic) van ons

Wil je handelen in Matic? Dat kan op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Ja, ik wil 10 euro crypto

Liever eerst meer informatie?

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.