Deze crypto wordt gebruikt door Starbucks, Disney, Reddit, Instagram en JP Morgan.

Vanochtend werd bekend dat Instagram digitale kunst in de vorm van NFT’s gaat ondersteunen. Een van de belangrijkste partners hiervoor is blockchainplatform Polygon. De bijbehorende crypto heet Matic en deze is de afgelopen maanden met 200% gestegen.

Stijging van 200%

De lijst met spraakmakende partners van Polygon wordt steeds langer, nu Disney, Starbucks en Robinhood al aan boord zijn en BLOX de crypto Matic aanbiedt.

Sinds de aankondiging vanochtend van Instagram, is de koers van Polygon (Matic) met 11% gestegen. De waarde is nu 0,98 euro. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want op 19 juni was de koers nog 0,33 euro. Polygon is dus ongeveer 200% gestegen.

Tweede laag van Ethereum

Meta, het moederbedrijf van Instagram, noemde Polygon bij naam. Dat is al heel wat voor een blockchainproject wat eigenlijk ‘maar’ een tweede laag is op Ethereum. Een paar jaar geleden was het namelijk heel druk op Ethereum waardoor de transactiekosten stegen en de wachttijd toenam.

Een van de oplossingen was om een tweede laag over de blockchain van Ethereum te bouwen. Het scheelt dat Polygon dat goed heeft aangepakt, en niet alleen transacties mogelijk maakt, maar ook smart contracts en NFT’s.

Polygon maakt het mogelijk voor Instagram-gebruikers om NFT’s te maken, presenteren en te verhandelen op en buiten Instagram.

Goed derde kwartaal Polygon

Bovendien had Polygon een sterk derde kwartaal, waarin het aantal actieve wallets een recordhoogte van 6 miljoen bereikte, voornamelijk gedreven door de lancering van Reddit’s NFT-marktplaats op… je raadt het al: Polygon.

Polygon en Reddit

Gebruikers van Reddit kunnen avatars kopen en bewaren in de wallet van het platform. Deze kunnen vervolgens ingesteld worden als profielfoto.

Omdat het NFTs leven op de blockchian van Polygon, kunnen deze ook naar een eigen wallet verzonden worden, of bijvoorbeeld naar OpenSea. OpenSea is de grootste marktplaats voor NFT’s op dit moment. Grote kans dat deze NFT’s nu ook op Instagram gebruikt kunnen worden.

Hoewel sommige collecties weinig tot niets waard zijn, heeft Reddit ook al een aantal collecties waar de bodemprijs op 2.000 euro ligt.

Starbucks en Polygon

Ook Starbucks gaat aan de haal met Polygon. Starbucks Odyssey zal klanten in staat stellen om digitale verzamelbare zegels te kopen en te verdienen. Alleen hoef je geen spuug te gebruiken voor deze zegels, tenzij je van een nat beeldscherm houdt.

De zegels hebben verschillende voordelen voor klanten, maar wat deze zijn is nog niet bekend. Het zou volgens Starbucks deel uitmaken van een “nieuwe digitale gemeenschap”. 

JP Morgan en Singapore gebruiken Polygon

De Amerikaanse grootbank JP Morgan heeft met succes zijn allereerste grensoverschrijdende transactie uitgevoerd met behulp van crypto en DeFi op een openbare blockchain. Deze transactie werd gisteren uitgevoerd door onder andere de Monetary Authority of Singapore’s (MAS) Project Guardian.

Project Guardian is onderdeel van een proefprogramma om ‘potentiële gedecentraliseerde financieringstoepassingen (DeFi) op groothandelsfinancieringsmarkten te verkennen.’

Met andere woorden, de pilot was bedoeld om te kijken wat crypto kan betekenen voor transacties in een traditioneel financieel systeem.

De transactie werd uitgevoerd op Polygon met behulp van Aave.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.