Polygon’s zorgt voor een nieuwe revolutie in de schaalbaarheid van Ethereum 

Polygon, een toonaangevende ontwikkelaar van Ethereum Layer 2-oplossingen, heeft zojuist de alfaversion testnet van zijn nieuwste zero-knowledge (ZK)-rollup-oplossing genaamd Miden gelanceerd. Deze innovatieve technologie is ontworpen om de potentie van het Ethereum-netwerk te verbeteren en belooft een nieuwe standaard te stellen voor schaalbaarheid en privacy.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Wat is Miden?

Miden is een ZK-rollup, specifiek ontworpen om de functionaliteiten van het Ethereum-blockchain uit te breiden. Met deze oplossing introduceert Polygon nieuwe functies, waaronder privé-accounts die ondersteuning bieden voor privétokens en transacties, waarbij alleen de hash van het account op de blockchain wordt opgeslagen. Door computationele en netwerkstaat off-chain te verplaatsen, vermindert Miden de belasting op het Ethereum-netwerk, wat resulteert in kortere transactietijden en lagere kosten voor gebruikers.

Testnet lancering

Op 6 mei kondigde Polygon de beschikbaarheid aan van de Polygon Miden Alpha Testnet zero-knowledge feature voor ontwikkelaars om te beginnen met testen. Dit testnet is bedoeld om de belasting op het Ethereum-netwerk te verlichten, terwijl het tegelijkertijd privacy en schaalbaarheid voor gebruikers vergroot. Als reactie op de toenemende concurrentie in de Ethereum-schaalbaarheidsruimte, kunnen ontwikkelaars nu de ZK-rollup van Polygon verkennen en testen.

Concurrentie en toekomstplannen

Naast Miden zijn er meerdere Layer 2-ketens, zoals Base, Optimism, Arbitrum, zkSync, Scroll en Linea, die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum. Met de lancering van Miden betreedt Polygon de markt als directe concurrent van andere Layer 2-oplossingen, zoals StarkWare’s StarkNet en Matter Labs’ zkSync Era. Volgens de roadmap van Miden is een testnet voor ontwikkelaars gepland voor september, maar de lancering van het mainnet is nog niet gespecificeerd.

Hoe werkt Miden?

Miden-nodes zijn uitgerust met verschillende modules om taken te beheren. De Tx prover voert transacties uit en levert bewijsmateriaal, terwijl de Tx aggregator meerdere bewijzen samenvoegt om de omvang van het eindige bewijs te verkleinen. Ten slotte is de block producer verantwoordelijk voor het beheren van transacties en het onderhouden van de staat van Polygon Miden.

Met de lancering van Miden belooft Polygon niet alleen de schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren, maar ook nieuwe mogelijkheden te bieden voor privacy en efficiëntie op het netwerk.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.