Bitcoin haalt mainstream nieuws: Pompliano vs Kevin O’Leary van Shark Tank

De prijs van bitcoin, ether, XRP en vrijwel alle andere coins zijn weer goed op dreef. Dat merk je ook aan de aandacht die cryptocurrency krijgt van de mainstream media. Bitcoinmaximalist en investeerder Anthony Pompliano was op bezoek bij CNBC en ging in gesprek met de kritische Kevin O’Leary, bekend van Shark Tank.

O’Leary geeft toe dat hij voor honderd dollar aan ‘cryptocrap’ heeft gekocht (aan het einde van de bullrun). Zijn aankopen zijn nu nog maar dertig dollar waard.

De highlights:

Pompliano besprak een paar goede punten en probeert de prijsstijging te verklaren.

  • Bitcoin is in 2019 meer dan honderd procent gestegen en brak gisteren door de 8000 dollar.
  • Het CME Bitcoin Futures-volume bedroeg gisteren 1,2 miljard dollar, hiermee verbrak het volume het record met meer dan 50 procent!
  • BitMex heeft het afgelopen weekend 10 miljard dollar verhandeld op één dag.
  • De afgelopen twee dagen verbrak het handelsvolume van bitcoin nieuwe all-time highs.
  • Fidelity is heel dicht bij het lanceren van hun Bitcoin custody en trading service.
  • Bakkt heeft aangekondigd in juli te lanceren.
  • Gemini & Flexa hebben gisteren aangekondigd dat je nu bitcoin kunt gebruiken bij de filialen van Whole Foods, Starbucks en vele andere detailhandel.
  • American Football speler Matt Barkley wil in zijn NFL-contract met zijn teams opnemen dat hij in bitcoin uitbetaald wil worden. Hij speelt voor de SF 49ers en Cincinnati Bengals.

De halving zorgt ook voor prijsstijging

Pompliano zegt verder: “Bitcoin gaat nergens naar toe. Het is zeer waarschijnlijk dat we de bodem van de bearmarkt hebben gezien en nu een bull-markt van twee of drie jaar betreden. Alle records en all time highs voor bitcoin moeten worden herschreven. De volumes voor bitcoin-transacties en trading zijn ongelofelijk om te zien.”

“We zijn 12 maanden verwijderd van de halvering, dit gaat leiden tot meer schaarste voor iets wat toch al schaars is. Als je kijkt naar de geschiedenis van bitcoin dan zie je dat de halving altijd zorgt voor een enorme stijging van de prijs. Dat gaat nu ook weer gebeuren.”

De bitcoin block halving is over ongeveer een jaar. Dit zorgt ervoor dat de beloning van miners gehalveerd wordt en er dus minder bitcoin bijkomen. Dat zou voor een prijsstijging kunnen zorgen. Wil je echt alles weten over de halving?

Het belang van de bitcoin halving

 

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.