Populaire econoom bullish over crypto, ondanks angst voor een recessie

Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank) de afgelopen 15 maanden agressief de rente verhoogde om de inflatie onder controle te krijgen. Als gevolg van die agressieve renteverhogingen verwachten veel economen een zware recessie en een lastige periode voor risico-assets als Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

De populaire macro-analist Alex Krüger voorziet ook een recessie, maar kan zich niet vinden in het negatieve sentiment rondom Bitcoin.

Geen crash als gevolg van recessie?

In een nieuw onderzoeksrapport deelt Krüger waarom hij juist optimistisch is over onder andere de Bitcoin koers. Volgens econoom is er in de geschiedenis nog nooit een recessie geweest waar zoveel mensen inmiddels op rekenen. Krüger verwacht dat de meeste mensen zich inmiddels hebben voorbereid op de recessie, wat de impact waarschijnlijk minder maakt dan de meeste mensen verwachten.

“Waar het om gaat is niet of de data positief of negatief binnenkomt, maar of de data die binnenkomt beter of slechter is dan wat de markt heeft ingeprijsd”, aldus Krüger.

Hij wil hiermee zeggen dat de markt op dit moment waarschijnlijk een zware recessie inprijst en dat iedere meevaller voor positieve koersactie kan zorgen.

Verder geeft Krüger een voorbeeld van de Duitse DAX, de grootste aandelenbeurs van Duitsland, die in het verleden juist tijdens een recessie een all-time high bereikte. Dat bewijst volgens de analist dat een recessie niet altijd negatief hoeft te zijn voor risico-assets.

Laag risico op een crash

Alles bij elkaar is Krüger van mening dat er een laag risico is op een crash van de markt. De Federal Reserve is volgens hem voor 90 procent klaar met hun campagne van renteverhogingen, wat betekent dat er niet veel extra druk meer op de koersen komt.

Het enige wat je hem zou kunnen tegenwerpen in zijn analyse is dat mensen vaak risico-assets moeten verkopen als de werkloosheid stijgt.

Als jij nu plotseling je inkomen zou verliezen, dan is het verkopen van je Bitcoin of andere risico-assets wellicht de enige mogelijkheid om de rekeningen te kunnen betalen.

Wat dat betreft is de analyse van Krüger niet waterdicht, maar dat kunnen we over de andere kant van het verhaal ook zeggen. Alles bij elkaar blijft de financiële markt een onvoorspelbaar beestje en kan eigenlijk niemand je met zekerheid vertellen wat de koersen van morgen zullen zijn.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.