Betaal met Monero op Pornhub, reactie verbod Visa en Mastercard

Pornhub heeft privacymunt Monero toegevoegd aan zijn crypto-betalingsopties. De timing is curieus, vorige week werd bekend dat Mastercard en Visa de banden met de natuursite hebben verbroken.

Monero sinds het weekend

Afgelopen zondag werd hier voor het eerst over gesproken in het Monero sub-reddit-kanaal. Wij zijn op onderzoek gegaan, en kunnen inderdaad verifiëren dat Monero nu een van de ondersteunde crypto betalingsopties is.

Het is niet duidelijk wanneer Pornhub Monero precies heeft toegevoegd, maar dat moet haast wel dit weekend zijn gebeurd. Ons bronnenonderzoek concludeert dat Monero voor het weekend niet werd geaccepteerd door Pornhub.

In september voegde Pornhub ondersteuning toe voor Bitcoin en Litecoin. Met Monero kon destijds niet betaald worden voor een premiumaccount.

Nog niet in Nederland mogelijk

Maar ook al heb je nu ontzettend veel Monero over en is de Monero koers het afgelopen jaar flink gestegen, reken jezelf nog niet rijk. De acceptatie van alleen cryptovaluta is van toepassing op profielen uit geselecteerde gebieden, zoals onder andere Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Singapore.

Heb je net als de meeste natuurliefhebbers in Nederland een Nederlands IP-adres, dan moet je een andere oplossing vinden. Onze betalingsopties zijn ofwel Lastschrift, wat automatische bankafschrijving betekent, of SEPA, het bankoverschrijvingssysteem voor de eurozone. Of… je gebruikt een VPN. Dan kun je betalen met cryptocurrency én je krijgt andere gelokaliseerde content.

Vooral populair in VS

Volgens gegevens van SimilarWeb komt het meeste verkeer van Pornhub uit deze vijf landen: De Verenigde Staten gaat aan kop met bijna een kwart van al het verkeer. Gevolgd door Japan, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Geen creditcards meer

Vorige week haalde Pornhub nog het reguliere nieuws. De website werd geconfronteerd met betalingsbelemmeringen van Mastercard en Visa. Zij zeiden vorige week dat ze het gebruik van hun kaarten op Pornhub is verboden.

New York Times

Het verbod van beide creditcardmaatschappijen is in reactie op een onderzoek dat voortkwam uit een artikel van een columnist van New York Times. Het artikel stelt dat het platform content van kindermishandeling en verkrachting bevatte. Pornhub ontkende in eerste instantie en weigerde in te gaan op deze beschuldigingen. In het artikel staat dat Pornhub deze beschuldigingen onverantwoordelijk en flagrant onwaar noemt.

Nicholas Kristof, de schrijver van het artikel zegt:

‘En noem me een preuts, maar ik zie niet in waarom zoekmachines, banken of creditcardmaatschappijen een bedrijf zouden moeten steunen dat geld verdient met seksueel geweld tegen kinderen of bewusteloze vrouwen. Als PayPal de samenwerking met Pornhub kan opschorten, geldt dat ook voor American Express, Mastercard en Visa.’

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.