Pornhub gebruikt Tether (USDT) op blockchain TRON voor uitbetalingen modellen

Justin Sun heeft nieuws om nieuwe investeerders te trekken. Vanaf nu kan PornHub haar ‘modellen’ betalen met de stablecoin tether, via de blockchain van TRON. Volgens Sun en Pornhub (geen zorgen, safe for work) is dat broodnodig. Een paar maanden terug stopte PayPal namelijk met het uitbetalen van PornHub-modellen.

Inkomen in een klap kwijt

In november 2019 stopte PayPal plotseling met het uitbetalen van duizenden PornHub-modellen. Zij waren in een klap hun belangrijkste bron van inkomsten kwijt. Eerder schreven we dat PornHub druk bezig was met het zoeken naar alternatieven. Die hebben ze nu dus gevonden in de vorm van tether.

Modellen kunnen met een TRON wallet tether ontvangen voor hun werk. Volgens Sun en PornHub vinden transacties binnen een paar seconden plaats en zijn er geen transactiekosten.

Dat is wel even anders dan bij PayPal. Maak je een bedrag over naar iemand uit een ander continent? Dan betaal je tot 4 euro aan transactiekosten. Ook betaal je transactiekosten als je moet wisselen van valuta, bijvoorbeeld van euro naar dollar. Die bijkomende kosten bestaan simpelweg niet bij cryptocurrency.

Wat is tether?

Tether (USDT) is een stablecoin, een cryptocurrency met een waarde die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De munt is nauw verbonden met cryptocurrency exchange Bitfinex. De belofte is dat elke tether één op één gedekt wordt door echte dollars op een bankrekening.

De munt wordt uitgegeven via de blockchains van Omni, Ethereum, TRON en EOS. Bijna 1 miljard dollar staat op de blockchain van TRON, dat is ongeveer 19 procent van het totaal aantal tethers.

De stablecoin is enorm populair op cryptocurrency exchanges, de afgelopen 24 uur is er voor meer dan 30 miljard dollar aan tether verhandeld. Dat is bijna 7 miljard dollar meer dan bitcoin.

Het gebruik van tether is een stap in de goede richting, maar misschien nog niet de meest ideale optie. Tether blijft namelijk in handen van een centrale partij, en het is de vraag of zij ook geen censuur kunnen plegen op transacties wanneer overheden daarnaar vragen.

Gelukkig werkt bitcoin hard aan een oplossing om dagelijkse betalingen mogelijk mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan het lightning netwerk, waar we vandaag nog een artikel over hebben geschreven. 

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.