PostNL lanceert pre-sale van NFT crypto postzegel: wachtrij van half uur

Post NL maakte het afgelopen jaar bekend dat zij een crypto-postzegel uit wilden brengen. Het gaat hierbij om een postzegel die zowel fysiek als digitaal beschikbaar is. Het design van deze zegel is eindelijk klaar en daarmee gaat de pre-sale live.

Het uiterlijk van de zegel

In mei van dit jaar kwam PostNL met een aankondiging dat het bedrijf een crypto zegel wilde maken. “De NL crypto stamp is een postzegel die bestaat uit 2 delen: een fysieke postzegel en een digitale tweeling die je kunt verzamelen, uitwisselen en verhandelen in de blockchain. Een cryptopostzegel dus”, zo vertelde het bedrijf op haar website.

Het uiterlijk: een stier met tulpen en de Nederlandse vlag:

3.500 mensen in de rij na 5 minuten

Vandaag maakte het bedrijf het design bekend, en vertelde dat de pre-sale van de zegel live is. Deze ging vanochtend om 10.00 uur van start. In de voorverkoop mag je maximaal 100 stuks bestellen. De echte verkoop start over een kleine drie weken op 22 september. Vanaf dan wordt de postzegel zowel online als in de winkels beschikbaar. Je mag dan maximaal 25 stuks bestellen.

Er lijkt direct veel animo voor de postzegels, aangezien er vijf minuten na 10 al meer dan 3.500 mensen in de wachtrij staan voor deze crypto zegels. De gemiddelde wachttijd is 30 minuten.

Koop de zegel on-chain

Je kan in de tussentijd wel een postzegel bemachtigen door de ‘NL crypto stamp’ on-chain te kopen via Oostenrijkse Post. Je koopt dan eigenlijk de NFT-versie, om vervolgens de fysieke versie opgestuurd te krijgen. Deze kost, net als een zegel voor aangetekende post, 9,05 euro.

Je kan deze afrekenen door je Metamask wallet te koppelen aan je browser. Op die manier kan je binnen no-time in het bezit zijn van de eerste NFT’s die PostNL ooit uitbrengt. Wat de uiteindelijke waarde van deze NFT’s zal zijn, wordt bepaald door het vraag en aanbod. De fysieke waarde is duidelijk, maar de digitale versie lijkt niks meer dan een digitaal plaatje.

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.