Worden transfers in de premier league betaald met bitcoin?

Gaat Neymar voor bitcoin naar Engeland? Wel als het aan tradingplatform eToro ligt. Zij hebben sinds kort een samenwerkingsverband met zeven voetbalclubs uit de Premier League. Het unieke eraan is dat de clubs uitbetaald worden in bitcoin.

De zeven clubs die meedoen zijn Brighton & Hove Albion, Cardiff City, Crystal Palace, Leicester City, Newcastle United, Southampton en Tottenham Hotspur.

De samenwerking houdt in dat de zeven voetbalclubs het cryptocurrency platform eToro gaan promoten. Dat kan bijvoorbeeld door middel van reclameborden in het stadion. De clubs krijgen hiervoor uitbetaald in bitcoin.

Iqbal Gandham, CEO van eToro, verwacht dan ook dat dit grote gevolgen kan hebben:

‘Ik geloof echt dat we binnen zes tot twaalf maanden de eerste voetbaltransfer in de Premier League zien die afgehandeld wordt met bitcoin.’

Direct geld overmaken

Hij noemt verschillende voordelen die bitcoin kan hebben ten opzichte van de Engelse pond. Vaak ronden voetbalclubs hun transfers op de laatste dag van de deadline af. Betaal je deze transfers met fiat valuta, dan is dat altijd spannend. Komt het geld op tijd aan of niet? Met bitcoin bestaat dat probleem niet. Het geld komt vrijwel direct op de rekening van de ontvangende partij.

Daarnaast kan het gebruik van bitcoin de transparantie in de voetbalwereld verhogen. Voetbalclubs hoeven simpelweg hun walletadres prijs te geven. Dan kan iedereen openbaar terugvinden hoeveel er betaald is voor een bepaalde transfer.

Voetbaltransfer in bitcoin geen primeur

Het klinkt revolutionair, maar het gaat niet om de eerste voetbaltransfer in bitcoin. Die eer is toe te schrijven aan een Turkse amateurclub. In januari betaalde de club Harunustaspor 0.0524 bitcoin voor een voetballer, op dat moment goed voor ongeveer 434 euro. We zullen maar niet zeggen hoeveel dat nu waard is.

Het is duidelijk: dit jaar ligt de bal bij crypto. We zijn benieuwd wat dit tot gevolgen heeft!

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.