Categories: Ripple

Brad Garlinghouse: Ripple kan koers XRP niet beïnvloeden

Brad Garlinghouse is de grote man bij Ripple, hij zegt dat de over-the-counter verkoop van XRP geen invloed heeft op de prijs.

Grote ongelijkheid leidt tot onvrede

Dit jaar is (nog) niet goed geweest voor de koers van XRP. De prijs van XRP is dit jaar 27 procent gedaald, terwijl bitcoin 175 procent is gestegen.

Die grote ongelijkheid leidde ertoe dat twitteraar Crypto Bitlord een petitie startte. Het doel is om te eisen van Ripple dat zij een deel van hun XRP-voorraad verkopen aan bedrijven en exchanges. Tot nu toe hebben meer dan 3500 mensen de petitie ondertekend.

Tijdens een interview met CNN (bekijk onderaan dit artikel) vergelijkt Garlinghouse Ripple’s bezit van meer dan de helft van het totale aanbod van XRP, met hoe bitcoin whales grote hoeveelheden BTC hebben. Hij gelooft dat dit de prijs niet kan beïnvloeden.

“Als je kijkt naar de correlaties tussen XRP en het grootste deel van de cryptomarkt, of wat vaak de altcoins worden genoemd, dan zie je veel overeenkomsten. Ripple kan de prijs van XRP niet meer beïnvloeden dan de whales de prijs van bitcoin kunnen bepalen. Sommige altcoins, en dan met name de kleinere, lopen het risico dat mensen deze manipuleren. Maar we hebben het over XRP, er wordt per dag voor een miljard dollar verhandeld. Dus ik denk niet dat iemand in staat is om die prijzen echt te manipuleren.

“Bij bitcoin zijn er whales die er al vroeg bij waren. Er is zelfs een wallet met één miljoen bitcoin, niemand weet van wie die zijn. In de XRP-gemeenschap is Ripple de grootste eigenaar.”

Ripple fork

Garlinghouse zegt dat het niet in zijn belang is om de markt te overspoelen met XRP. Juist Ripple heeft baat bij een gezond XRP-ecosysteem. Crypto Bitlord dreigt ook XRP te forken als Ripple niet stopt met de verkoop van XRP. Dit kan zomaar gebeuren, aangezien XRP open source is, aldus Garlinghouse. In het laatste kwartaalrapport van Ripple staat dat het in het tweede kwartaal voor meer dan 250 miljoen dollar aan XRP heeft verkocht. Het plan is om dit kwartaal minder XRP te verkopen.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: grote beweging op komst, stilte voor de storm?

De bitcoin koers lijkt zich vanaf september vooral zijwaarts te bewegen. De prijs beweegt sindsdien tussen 7.100 en 7.800 euro.…

17 uur ago

De noodzaak voor Plan ฿ (deel 1): DNB bereidt banken voor op correctie huizenmarkt

Bitcoin en de wereldeconomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De cryptomunt is namelijk ontwikkeld als tegenreactie op de economische crisis…

18 uur ago

Bitcoin whales verzenden bijna twee miljard euro aan bitcoin voor een schijntje

Een van de grootste voordelen van bitcoin, is dat je waarde kan verzenden voor een schijntje vergeleken met wat banken…

19 uur ago

NBA-speler Stephen Curry investeert niet in blockchain want geen consument begrijpt het

'Wij geloven niet in bitcoin, wel in blockchain.' Grote bedrijven zoals JP Morgan, Facebook, Walmart en IBM willen producten bouwen…

1 dag ago

De Nederlandsche Bank slaat goud in om zich voor te bereiden op instortend economisch systeem

Opmerkelijke passage op de website van De Nederlandsche Bank: Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw…

2 dagen ago

‘Bitcoin bevrijdt ons en is beter dan alle nationale valuta’

Bitcoin is een superieure valuta die mensen bevrijdt, aldus durfkapitalist Tim Draper in een interview met The Bitcoin of Crypto…

2 dagen ago