Ethereum koers analyse: flink dal maar ook herstel
De koers van ether heeft in de maand oktober een flink dal meegemaakt maar is daar ook goed van hersteld. In dit artikel bespreken we wat de koers van ether afgelopen maand heeft gedaan.
Handig om te weten
Wellicht overbodig om te vermelden, maar net als alle andere cryptomunten heeft ether altijd een waarde. De coin kan op ieder uur van iedere dag verhandeld worden. Dat is anders bij aandelen, een aandelenbeurs heeft namelijk een openings- en een sluitingstijd. Ook handig om te weten, de namen ether en Ethereum worden vaak door elkaar gehaald. Ethereum is een stichting en een platform, ether is de bijbehorende munt.
Daarnaast wordt in de volgende alinea ook tether aangehaald. Ook al lijken de twee coins qua naam op elkaar, ether en tether zijn heel verschillend.
Wat deed de koers in oktober?
Op 10 oktober zakte de koers in elkaar. Dat gebeurde niet zo maar. Op die dag sloten de Amerikaanse beurzen NASDAQ en Down Jones in de rode cijfers. Een halve dag later volgde de koers van bitcoin, ook die zakte in elkaar. En als bitcoin iets doet, volgt de rest. Ether moest ongeveer 30 euro inleveren.
Dat de prijs van ether die van bitcoin volgt, is ook merkbaar op 15 oktober. Door onrust op de tethermarkt nam de waarde van bitcoin toe. Maar ook die van ether! Dat vergt wat toelichting: Tether is een stablecoin en zou altijd 1 dollar waard moeten zijn. Dat kan handig zijn voor als je als investeerder even stabiliteit wil. Je kan dan je verschillende crypto’s verhandelen voor tether.
Vanwege die stabiliteit zijn er beurzen die de waarde van alle aangeboden cryptocurrency uitdrukken in tether, in plaats van in dollars. Bekijk je de dollarprijs van ether op een beurs waar ook tether wordt verhandeld? Dan zie je eigenlijk hoeveel tether een ether waard is. Dat zou niet uit moeten maken omdat een tether altijd een dollar waard moet zijn.
Vanwege onrust rondom tether daalde op 15 oktober de waarde naar ongeveer 85 dollarcent. Dat zorgde ervoor dat alle crypto’s die op diezelfde beurzen verhandeld kunnen worden automatisch in waarde stijgen. Die rekensom is heel makkelijk: de waarde van tether daalt met 15%, alle andere coins op die beurs stijgen met 15% in waarde. Dat zie je dus ook terug in de waarde van ether.
Wat staat er op de planning voor ether en Ethereum?
Als je alleen kijkt naar de technische analyse dan lijkt het alsof de koers van ether afhankelijk is van de koers van bitcoin. Maar er is ook een andere factor, namelijk fundamenteel nieuws.
Maart 2017 was hier een goed voorbeeld van. Toen werd de Ethereum Alliance gevormd. Prominente bedrijven als Microsoft, Mastercard, ING, Shell zijn onderdeel van de Alliance en spreken op die manier indirect hun vertrouwen uit in Ethereum. De ether koers knalde die maand door het dak en werd drie keer zoveel waard! Er valt natuurlijk niet met 100% zekerheid te zeggen dat de vorming van de Ethereum Alliance hiervoor verantwoordelijk is, maar opvallend is het zeker.
Daarom wordt er met veel interesse gekeken naar alle ontwikkelingen van het platform. Hieronder in grote lijnen de roadmap van Ethereum.
Disclaimer: De informatie in deze technische analyse is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.