Prime Trust kan niet bij 45 miljoen dollar aan crypto

Primte Trust is zo goed als failliet en heeft nu geen toegang meer tot crypto ter waarde van 45 miljoen dollar. Dat komt doordat een oude wallet van Prime Trust is geblokkeerd, blijkt uit data van Arkham Intelligence.

Volgens het rapport bestaan de meeste activa uit Ethereum, de rest bestaat uit de stablecoin USDC en Amerikaanse dollars, met een kleine hoeveelheid HEX.

Verbod op toegang tot crypto

Deze gebeurtenis vindt plaats minder dan 48 uur nadat er een gerechtelijke indiening is gedaan waarin werd verzocht om het Prime Trust-team of haar medewerkers te verbieden toegang te krijgen tot de oude wallets.

Prime Trust verkeert in surseance van betaling, en Amerikaanse toezichthouders nemen maatregelen om te voorkomen dat de fondsen van gebruikers onrechtmatig worden overgeboekt in strijd met een gerechtelijk bevel.

Op 27 juni heeft de Financial Institutions Division (FID) van Nevada Prime Trust overgenomen en de activiteiten stopgezet. Er werd ook gemeld dat de toezichthouder actief op zoek is naar een bewindvoerder. Verdere gegevens tonen aan dat Prime Trust liquiditeitsproblemen heeft.

Tekort van 79 miljoen dollar

Uit de indiening bij de FID blijkt dat de bewaarder gebruikers meer dan 85 miljoen dollar verschuldigd is in fiatvaluta, terwijl ze slechts 3 miljoen dollar in bezit hebben. Tegelijkertijd heeft het bedrijf gebruikers 69,5 miljoen dollar aan cryptovaluta verschuldigd en bezat het, op het moment van de surseanceaanvraag, 68,6 miljoen dollar aan crypto.

Prime Trust als tussenpersoon om crypto te bewaren

Prime Trust is een bewaarder van cryptocurrency’s en fiatvaluta’s. Ze bieden diensten aan om de veilige opslag en beveiliging van digitale activa te waarborgen. Als bewaarder houden ze de activa namens klanten in bewaring en zorgen ze voor de benodigde veiligheidsmaatregelen, zoals het beheer van privésleutels en het opzetten van beveiligde wallets.

Prime Trust fungeert als een vertrouwde tussenpersoon tussen klanten, zoals cryptocurrency-beurzen, financiële instellingen en andere bedrijven die gebruikmaken van digitale activa. Ze stellen klanten in staat om hun digitale valuta veilig te bewaren en de nodige compliance- en regelgevingsvereisten na te leven.

Naast het bieden van bewaardiensten, biedt Prime Trust ook andere financiële diensten aan, zoals het verwerken van betalingen, het vergemakkelijken van transacties en het uitgeven van stablecoins. Ze hebben samengewerkt met gerenommeerde spelers in de cryptocurrency-industrie, waaronder beurzen zoals Binance.US en FTX.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.