Vandaag is het Proof of Keys dag, haal je bitcoin van de beurs

Het is vandaag Proof of Keys dag, de dag dat je kan bewijzen dat jij de eigenaar bent van jouw bitcoin. Deze dag is niet willekeurig gekozen, vandaag is namelijk ook de verjaardag van bitcoin. Om mee te doen met Proof of Keys haal je jouw bitcoins van een cryptocurrency exchange af. Denk bijvoorbeeld aan beurzen zoals:

 • Binance
 • HitBTC
 • OKEx
 • Kraken
 • Huobi
 • DigiFinex

Vervolgens verstuur je jouw munten naar je eigen wallet.

Het idee kwam van Trace Mayer

Vorig jaar was de eerste editie van Proof of Keys. Het initiatief komt van belegger Trace Mayer, volgens hem is het belangrijk dat mensen zelf hun geld beheren. Keys verwijst namelijk naar private keys, daarmee toon je aan dat jij de eigenaar bent van je cryptomunten.

Anderzijds is Proof of Keys ook een manier om te bewijzen of cryptocurrency’s van beurzen überhaupt wel bestaan op de blockchain. Sommige exchanges zijn er namelijk niet transparant in hoeveel coins zij daadwerkelijk bezitten.

Hoe doe je mee aan Proof of Keys?

Meedoen met Proof of Keys is simpel:

 1. Maak een wallet aan. Er zijn verschillende wallets. Zoek een wallet die bitcoin of de crypto naar jouw keuze ondersteunt. Met een wallet beheer, verzend en ontvang je cryptocurrency.Op deze pagina lees je alles over cryptocurrency wallets. Een mobiele wallet is het meest gebruiksvriendelijk, een hardware wallet is het veiligst. Kies de wallet die het beste bij je past.
 2. Log in op je exchange en kies voor send, versturen of withdraw. Selecteer je munt en vul het ontvangstadres in. Het ontvangstadres vind je in je wallet. Iedere munt heeft een eigen ontvangstadres. Tip: kopieer het ontvangstadres, zo maak je geen fouten.
 3. Heb je een Twitteraccount? Dan kan je laten zien dat je meedoet. Zet net als Trace Mayer [Jan/3➞₿?∎] achter je Twitternaam.

Het kan nu even duren voordat je jouw cryptocurrency in je wallet ontvangt. Zo verwerkt het bitcoin netwerk om de tien minuten een nieuwe lading aan transacties. Wanneer iedereen aan Proof of Keys meedoet kan het verwerken van transacties wat langer duren.

Wil je meer weten over private keys en hoe deze werken? Dat kan hier.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Hahahaha wat een domme initiatief , juist goed om je te hacken of te weten komen waar wat of hoeveel je hebt en waar je ze bewaard , had een super idee kunnen zijn ,Als je dit check bij banken doet. Hun zijn de boeven hun moeten we bewijzen dat het onze geld op de bank zit en niet zoals jij en andere su….s denken. Banken moeten we bewijzen dat het onze geld is , Bitcoins zijn er al zeker onze. Gaan we morgen onze geld even van de bank weghalen de banken te bewijzen dat het onze geld is en niet hun geld is ? Dat wist ik al je bent te bang. Ga iets anders met je leven doen skl.

  5 januari 2020

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.