QuarkChain integreert Chainlink om ontwikkeling smart contracts te verbeteren

QuarkChain werkt op een blockchain gebaseerd op sharding-technologie. Zij hebben vandaag aangekondigd dat ze samen gaan werken met Chainlink. Laatstgenoemde is bedreven in Oracle-technologie en Quarkchain wil deze expertise inzetten zodat ondernemingen en developers simpeler smart contracts kunnen bouwen op hun sharding blockchain.

Waarom Chainlink?

Door Chainlink te integreren, kunnen developers op het QuarkChain-netwerk hun DApps en smart contracts in contact brengen met externe gegevens. Niet geheel onbelangrijk om bedrijfstoepassingen op de blockchain mogelijk te maken.

Hoewel je misschien pas de afgelopen paar maanden van Chainlink hebt gehoord, de koers van hun cryptocurrency had dagen waarop zeventig procent winst werd behaald, kan Chainlink leunen op jarenlange ervaring. Het bedrijf ontwikkelt al jaren blockchain oracles, hun werk wordt bewonderd door de grootste bedrijven van de wereld en ze werken samen met partijen zoals Google, Oracle en de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT).

Dr. Qi Zhou, oprichter en CEO van QuarkChain is ook lovend over Chainlink:

Chainlink is een leider op het gebied van blockchain en werkt aan echte blockchain-applicaties met technologische reuzen zoals Google. Dit is een baanbrekende ontwikkeling voor blockchain, om mainstream te worden. We zijn vereerd om samen te kunnen werken met een uitstekend bedrijf zoals Chainlink. Zo kunnen we de smart contracts van Quarkchain uitbreiden met transacties tot buiten de reguliere keten. Op deze manier raken we nog meer gebieden uit het dagelijkse leven van gebruikers.

Over Quarkchain en sharding

Sharding is een mooi woord voor het opdelen van een database in allemaal kleinere databases, die onafhankelijk van elkaar zijn. Dit wordt ook wel partitioning genoemd.  Door het opdelen kunnen die kleinere databases ook opgeslagen worden op verschillende servers.

Het opsplitsten van de database wordt gedaan omdat er steeds meer en grotere databases zijn. Als databases in opslag en het aantal transacties per minuut groter wordt, neemt de tijd om deze data op te vragen toe. En tijd kost geld dus sharding is zeker een manier om geld te besparen. Door sharding kunnen al deze gegevens worden verdeeld over verschillende servers (over de hele wereld), waardoor data sneller opgevraagd kan worden en er kosten bespaard kunnen worden op bijvoorbeeld onderhoud en energie.

Quarkchain ​​gebruikt sharding om het schaalbaarheidsprobleem van reguliere blockchains op te lossen.

En Oracles?

Oracles activeren smart contracts door gegevens in te schieten, dat kunnen ook off-chain gegevens zijn. Wordt eenmaal voldaan aan de voorwaarden van een smart contract, dan zorgt het Oracle voor de uitvoering en de verdere afhandeling.

Veel DApps (gedecentraliseerde applicaties) op blockchains hebben smart contracts nodig die off-chain data aanroepen om tot uitvoer te kunnen komen. Een Oracle-bouwer zorgt er dan weer voor dat die off-chain data veilig en correct in het smart contract verwerkt wordt.

De bijbehorende cryptocurrency van Chainlink genaamd LINK staat qua marktwaarde in de top 20. Quarkchain staat in de top 150. Beide zijn op de meeste grote beurzen te verhandelen voor bitcoin. Dus wil je een van deze twee coins? Koop dan eerst bitcoin en verstuur deze naar je favoriete beurs.

Koop bitcoin

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.