Overlijden koningin Elizabeth aanleiding voor 40 meme crypto’s en NFT’s

Een deel van de crypto-industrie heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. Een paar uur na het overlijden van de Britse koningin Elizabeth zijn meer dan 40 meme-coins gelanceerd die haar naam gebruiken. Hiermee proberen ze een slaatje te slaan uit het heengaan van de 96-jarige vorstin.

Buckingham Palace maakte gisteren bekend dat Koningin Elizabeth II is overleden. Dit heeft geleid tot veel sympathie en condoleances van over de hele wereld, van politici, tot bedrijven tot normale burgers.

Crypto memecoins laten kans niet onbenut

Hoe je ook denkt over het Britse koningshuis, het is ontzettend smakeloos om direct na iemands overlijden dit te misbruiken voor een cashgrab.

De dood van koningin Elizabeth heeft geleid tot meer dan 40 meme-munten op Ethereum en Binance Smart Chain (en ten minste twee grote NFT-verzamelingen).

Hier een greep uit de cryptocurrency’s gebaseerd op de koningin. Klik om de afbeelding te vergroten.

Bron: Dexscreener

“Queen Elizabeth Inu”, “Queen Doge”, “God Save The Queen”, “London Bridge Is Down”, “Queen Grow”, “Rip Queen Elizabeth”, “Elizabeth II” en “Queen Inu II” zijn slechts een enkele van de cryptomunten die zijn gelanceerd.

Ook koning Charles vereeuwigd op blockchain

Andere tokens genoemd naar de nieuwe vorst, koning Charles III, zijn ook verschenen. Volgens DexScreener lijken er in de afgelopen vijftien uur minstens 40 verschillende meme-munten te zijn gemaakt.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Bron: Dexscreener

Elizabeth is 18.000% gestegen

De coin Elizabeth is sinds de lancering met 18.000% gestegen en heeft een handelsvolume van 1,7 miljoen euro. Andere liquide tokens zoals Save The Queen en Queen Elizabeth Inu, hebben respectievelijk bijna 900.000 en 200.000 euro aan handelsvolume verwerkt.

Op het moment van schrijven is Queen Elizabeth Inu 23,271% gestegen op Binance Smart Chain en 3,708% op Uniswap; ondertussen is de prijs van Save The Queen tokens gestegen met 1.517%. De prijzen zijn extreem volatiel en de kans is heel klein dat de groei zal aanhouden.

Een ding is zeker, een paar individuen zijn ontzettend rijk geworden zo vlak na het overlijden van koningin Elizabeth.

NFT-projecten koningin Elizabeth

Er is blijkbaar ook een NFT-collectie gemaakt met de titel “Queen Elizabeth 69 Years NFT”. De collectie beweert één foto te bieden voor elk jaar van het bewind van de koningin. Redenen om aan de bedoelingen van het project te twijfelen, zijn onder meer het feit dat Elizabeth II 70 jaar regeerde, niet 69.

Geloof het of niet, maar dit gaat zelfs de crypto-gemeenschap op Twitter te ver. Normaal gaat niets te ver op Twitter, en al helemaal niet in crypto-kringen. Tel daar nog eens bij op dat dit gaat over een van de langstzittende machthebbers ooit, iets waar crypto weinig mee op heeft.

Maar er is zo veel kritiek op het NFT-project, dat de organisator zich gedwongen voelde om bovenstaande te tweeten. Ze zeggen dat ze er geen geld mee willen verdienen en dat het doel is om de koningin te vereeuwigen op de blockchain.

“Je gaat naar de hel”, zei NFT-enthousiasteling ThreadGuy toen hij hoorde over de NFT-collectie.

Een ander NFT-project probeert aandacht te generen met een airdrop met een pixel-art beeltenis van Elizabeth. Meer dan duizend anoniempjes hebben gereageerd en geretweet in de hoop een gratis NFT te krijgen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.