Rabobank stopt met bitcoin wallet Rabobit

Ook de Rabobank werkt niet meer aan een eigen cryptocurrency wallet. Dat meldt The Next Web.

Vorig jaar in februari maakte de Rabobank nog bekend aan een eigen wallet te werken, de Rabobit. Maar dat gaat nu dus niet meer door. Een vertegenwoordiger van de bank vertelt waarom:

“Na zorgvuldige afweging met onze klanten hebben we onlangs besloten dat het nu niet het moment is om het idee verder te ontwikkelen en naar de volgende fase van innovatie te brengen.”

De AFM en DNB willen crypto reguleren

Volgens The Next Web vertelt de vertegenwoordiger dat het ontwikkelen van de cryptowallet Rabobit wel een belangrijke les was. “Het heeft ons geholpen meer te leren over onze klanten en de cryptomarkt. Daarnaast hebben we veel geleerd over het ontwerpen van blockchain- en cryptocurrency-applicaties.”

De Rabobank zou Rabobit niet verder hebben ontwikkeld vanwege de ongunstige regelgeving in Nederland:

“De Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank dringen aan op regulering op internationaal niveau.”

Volgens The Next Web blijft de Rabobank de cryptomarkt in de gaten houden.

Niet de enige

Rabobank is niet de enige Nederlandse bank die plannen had voor een eigen cryptocurrencywallet. Ook de ABN Amro had plannen voor een eigen cryptowallet, genaamd Wallie. Dit ging om een pilot onder 500 klanten. Ook de ABN Amro gaf toe niet meer aan de wallet te werken vanwege regelgeving.

Een beetje apart is het wel, een bank die werkt aan een cryptocurrencywallet. Eén van de eigenschappen van cryptocurrency is namelijk dat je zelf je geld bezit. Dat lijkt niet helemaal te stroken met het principe van een bank, waarbij een andere partij het beheer van je geld verzorgt.

Wel werkt de ABN Amro aan een blockchaintoepassing, dat kan je in dit artikel lezen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.