Rabobank werkt aan eigen cryptowallet

Banken en cryptocurrencies zijn normaal gesproken een strikt gescheiden wereld. Rabobank gaat hier mogelijk verandering in brengen. Vanmorgen communiceerde de bank dat het gaat werken aan een eigen cryptowallet. Even leek het nepnieuws, totdat de Rabobank het zelf in een tweet bevestigde:

Rabobit

De nieuwe dienst zou Rabobit moeten gaan heten en biedt een platform waarop klanten zowel euro’s als cryptocurrencies kunnen beheren. Zoals te lezen in de tweet, gaat het hier om een kickstarter project dat nog niet is geïmplementeerd. Het nieuws komt als een verrassing, aangezien de Rabobank eerder deze maand aangaf dat cryptocurrencies een risicoproduct zijn.

Trend

Het nieuws past binnen de trend van dit jaar waarin cryptovaluta steeds serieuzer wordt genomen door overheden en financiële instanties. Of het project van de Rabobank een succes gaat worden, is nog de vraag: het opslaan van cryptocurrencies bij een bank ondermijnt het decentrale idee dat Satoshi Nakamoto voor ogen had. Aan de andere kant is het wel bijzonder te noemen dat een bank zich zo nadrukkelijk mengt in de cryptowereld. Dit kan de drempel verlagen voor mensen die nieuw zijn in de wereld van de cryptocurrencies.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.