Intelligence Report bitcoin analyse #17: door de weerstand, op een cruciale plek

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Deze week hebben we een uitgebreide analyse met veel charts aangezien volgende week er geen analyse is (tenzij er zeer kritische veranderingen zijn in de markt) aangezien The Rational Root dan onderweg is. 

Laten we duiken in de supply van bitcoin, in onderstaande chart zie je het percentage van de bitcoins die minimaal één jaar niet actief zijn geweest. Dit is de last active 1Y+. Je ziet dat we hier een all time high aan het maken zijn. Dat is erg positief. Als dit begint af te vlakken zitten we op plekken van de groen gemarkeerde punten in onderstaande grafiek. 

Als je kijkt naar de prijs op deze gemarkeerde punten, zie je dat het vanuit hier voornamelijk omhoog beweegt. We zitten nu op zo’n vergelijkbaar punt waarbij een capitulatie event – zoals besproken in de vorige analyse – misschien al is geweest (meer hierover in de laatste grafiek van deze week). 

We hoeven dan niet meteen parabolisch omhoog te gaan, maar het lijkt op het begin van een nieuwe bullmarkt. De start van deze nieuwe bullmarkt kan op twee manieren bekeken worden, de zogenaamde ‘Lengthening Cycle’-theorie of de ‘Super Cycle’-theorie. Beide hebben we al eens behandeld in historische analyses, maar we zullen het nog eens kort op een rij zetten. 

Verder lezen?

Wil jij deze uitgebreide analyse verder lezen? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.