Crypto vergelijkingswebsite brengt ‘Real 10 Volume’ uit als tegenreactie onderzoek BitWise

Het rapport van BitWise heeft flink wat teweeg gebracht in de cryptowereld. Maar liefst 95 procent van het bitcoin handelsvolume zou volgens het rapport nep zijn. Messari wil daar iets aan doen, door haar gebruikers alleen het echte handelsvolume te laten zien.

De organisatie heeft daarom de ‘Real 10 Volume’ ontwikkeld. Hierbij worden alleen de tien exchanges vernoemd die volgens BitWise een betrouwbaar handelsvolume laten zien. Dat gaat dan onder andere om exchanges zoals Binance, Kraken en Coinbase. Messari wil hiermee een tegenreactie bieden op websites zoals CoinMarketCap, die ongefilterde data van alle cryptocurrency exchanges meeneemt.

Real 10 volume

Ga je naar de website van Messari, dan zie je dat je Tezos (XTZ) had moeten kopen dat er een groot verschil is tussen het totale volume en die van de ‘Big 10’. Het verschil zie je door te kijken naar ‘Reported 24hr Vol’ en ‘Real 10 24hr Vol’:

Bij bitcoin lijkt het bijvoorbeeld alsof er ruim tien miljard dollar is verhandeld, terwijl er door de tien grootste exchanges bij elkaar ruim 293 miljoen dollar aan bitcoin is verhandeld. Dit verschil is wel erg verdacht, het kan niet zo zijn dat de tien grootste exchanges bij elkaar minder volume hebben dan de andere exchanges.

In de nieuwsbrief van Messari gaat de organisatie verder in op de ontwikkelingen:

‘In de komende maanden gaan we andere cryptocurrency exchanges onderzoeken. Exchanges met een betrouwbaar orderboek kunnen we vervolgens toevoegen aan onze datafeed.’

Serieuze concurrentie voor Coinmarketcap?

Voor veel cryptoliefhebbers blijft Coinmarketcap een handige site om de koersontwikkelingen van hun favoriete cryptomunt te volgen. Messari lijkt hier verandering in te willen brengen, door alleen betrouwbare informatie te laten zien. Dat zou dan meer transparantie en concurrentie moeten bieden in de cryptocurrencymarkt.

Wil je live de eurokoers van bitcoin volgen? Neem dan eens een kijkje op onze koerspagina:

 

Bekijk actuele bitcoin koers

 

Wat is jouw favoriete coinvergelijkingswebsite? Laat het weten in een reactie!
Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Mooi, ik zal CoinMarketCap nu lekker links laten liggen. Bedankt btcdirect!

    29 maart 2019