SEC wil geen XRP-houders hebben tijdens rechtszaak Ripple

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wil voorkomen dat XRP-houders zich kunnen mengen in de rechtszaak tegen Ripple. Ze hebben bezwaar gemaakt tegen een verzoek van advocaat John Deaton om 67 duizend XRP’ers te vertegenwoordigen.

Nieuwe verlenging aangevraagd

Vorig jaar diende advocaat John Deaton een petitie in om tussenbeide te komen in de SEC-rechtszaak tegen Ripple. Het verzoek van Deaton werd afgewezen, maar de rechtbank kende zes XRP-houders de amici-status toe. Dit betekent dat ze als “vrienden van de rechtbank” bij de zaak betrokken zouden zijn en dat ze vooraf door de voorzitter van de rechtbank goedgekeurde stukken zouden indienen. Maar de SEC wil ook deze zes weren om betrokken te raken bij de rechtszaak.

Reactie op reactie

Eerder deze maand verzocht Deaton de rechtbank om een ​​verzoekschrift in te dienen namens andere echte XRP-investeerders die door de SEC-actie zijn benadeeld. Dit was een directe reactie op de SEC die getuige Patrick B. Doody binnenhaalde om te getuigen over wat XRP-houders dachten toen ze de crypto kochten. Volgens Ripple is het onmogelijk dat één getuige representatief is voor alle investeerders.

Met andere woorden, Ripple probeert massaal de getuigenverklaringen aan te vallen omdat zijn mening geen geloofwaardige wetenschappelijke basis heeft.

Verlenging tot 7 juni

Nu heeft de SEC een verzoek ingediend bij rechter Analisa Torres om een ​​verlenging tot 7 juni om bezwaar te maken tegen de amicus-verzoekbrief. De effectenwaakhond noemt de komende feestdagen en andere deadlines voor briefing als redenen om uitstel te vragen.

Gedaagden en raadslieden van amici curiae hebben geen bezwaar tegen het verlengingsverzoek, wat erop wijst dat de rechter het hoogstwaarschijnlijk zal toewijzen.

De SEC wordt er van verdacht opzettelijk de rechtszaak zo lang mogelijk uit te rekken. Dit heeft als gevolg dat de kosten voor Ripple oplopen. De juridisch adviseur van Ripple, Stuart Alderoty, merkte eerder op dat de commissie een spelletje speelde om de boel te vertragen, in plaats van snel te handelen om de zaak voor eens en voor altijd te beëindigen.

Desalniettemin werken Ripple en de rechtbank de klok rond om de juridische strijd zo snel mogelijk te beëindigen, stelde Alderoty. Hij gelooft echter dat de rechtszaak op zijn vroegst pas in 2023 zal worden afgerond.

Belangrijk voor hele crypto-sector

De inzet is aanzienlijk, gezien de regulering van de cryptocurrency-industrie hoog op de agenda prijkt in Washington, zeker nadat president Joe Biden een uitvoerend bevel voor regulering van crypto ondertekende. Volgens Ripple staat de toekomst van de sector op het spel.

Als Ripple wint, zou het de SEC dwingen zijn vijandige houding ten opzichte van de hele crypto-industrie te veranderen. Maar als de SEC echter wint, zou dit zeker de deur kunnen openen voor een overvloed aan nieuwe rechtszaken tegen andere crypto-gerichte bedrijven.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.