Crypto recap 7 maart: Rechtszaken in crypto-land en succes voor Bitcoin-NFTs

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de bovenstaande video brengt Axel je binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer heeft hij het over de voortgang binnen verschillende rechtszaken die lopen tussen grote spelers binnen de cryptowereld. Zo probeert digitale investeringsreus Grayscale een fonds te veranderen in een Exchange Traded Fund en heeft Ripple een belangrijke stap gezet in zijn verdediging tegen de SEC.

Verder is de eerste Bitcoin-NFT-veiling van Yuga Labs succesvol verlopen en staat er een nieuwe toespraak op het programma van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Wat is er aan de hand bij Grayscale?

Het Amerikaanse Grayscale vecht vandaag bij de rechtbank een beslissing van financiële waakhond SEC aan. De SEC heeft vorig jaar het verzoek van Grayscale om hun fonds om te zetten in een ETF afgewezen. Grayscale hoopt deze beslissing om te kunnen draaien.

Zo heeft Grayscale namelijk een Bitcoin fonds waarvan investeerders aandelen kunnen kopen. Echter kan het een veel groter publiek bereiken wanneer dit fonds wordt omgezet in een ETF, een exchange traded fund. Dit zijn beleggingsproducten die het eenvoudig maken voor beleggers om in bepaalde assets of mandjes van assets te investeren. Wat betekent het voor Bitcoin als Grayscale de zaak alsnog wint?

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.