Categories: Overige Altcoins

Nieuwe functie Brave browser: Geef BAT cryptocurrency aan makers op Reddit en Vimeo

De Brave browser heeft weer een gave, nieuwe functie. Je kan nu ook fooien uitdelen aan gebruikers en posters op Reddit en Vimeo.

Focus op privacy

En waarom staat dit op een cryptocurrency nieuwssite? Omdat die fooien uitbetaald worden in BAT tokens. Brave browser is een internetbrowser met de focus op privacy. Het doel is om gebruikers meer controle over hun eigen data te geven. De browser behoort tot de familie van cryptocurrency Basic Attention Token (BAT). Met deze tokens kan je fooi geven aan je favoriete contentmakers.

Met de browser kon je al op verschillende kanalen beloningen uitdelen. Twitter, YouTube en Twitch werden al ondersteund. Ook deze website, nieuws.btcdirect.eu wordt door Brave browser ondersteund (operatie: help ons de cryptowinter door is bijna voltooid).

Een gebruiker op Reddit kwam erachter dat er een knop is toegevoegd aan Brave, waarmee je fooi kan geven op Reddit. Een andere gebruiker vulde aan dat hij hetzelfde zag voor Vimeo.

Niet meer passief consumeren

Brave richt zich op privacy online. De browser blokkeert standaard advertenties en trackers. Bij het opstarten van de browser zie je die statistieken ook terug: hoeveel advertenties er zijn geblokkeerd en hoeveel tijd je hebt bespaard.

Contentcreators verdienen door Brave dus vrijwel niks met online advertenties. Brave biedt een nieuw model waarmee gebruikers schrijvers, grafische vormgevers en videomakers actief en direct BAT kunnen sturen, als ze denken dat de content het waard is. Dit kost iets meer moeite voor de gebruiker maar daar krijg je wel wat voor terug. De browser en de websites die je bezoekt slaan namelijk geen persoonlijke informatie en data op om je surfgedrag te analyseren.

Volgens CoinMarketcap staat BAT in de top 30 van coins met de hoogste waarde. De coin is op verschillende beurzen zoals Binance te verhandelen. Wil je BAT-tokens? Koop dan bitcoin of ether en verstuur deze naar je favoriete beurs.

69 keer sneller

Nog een nieuwtje over Brave, de ingebouwde adblocker is herschreven in programmeertaal Rust. De makers van de browser zeggen dat web requests nu 69 keer sneller worden verwerkt. De herschreven adblocker wordt snel ook beschikbaar voor de normale versie. Vooralsnog wordt er nog mee getest.

De Brave-browser is een project van Brendan Eich, oud-directeur van Mozilla en de maker van JavaScript.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Alleen Binance Coin verslaat BTC, wanneer start altseason?

Nu we de maandag en het weekend achter de rug hebben, blikken we terug op wat de koers vanaf vrijdag…

3 uur ago

Wat doet Bakkt met bitcoin prijs? Krijgen we een herhaling van koers in 2017?

Sinds april domineert bitcoin de cryptomarkt. Dat deed het natuurlijk altijd al, maar nog altijd lijkt bitcoin meer grip op…

8 uur ago

ING Bank: geloof in bitcoin en koers daalt, behalve in Turkije

Wij van WC-Eend raden.. De ING heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat Europa, met uitzondering van Turkije, niet gelooft…

1 dag ago

Kogel door de kerk: bitcoin futures van Bakkt lanceren op 23 september

Bakkt heeft aangekondigd dat het de deuren voor institutionele klanten opent op 23 september. Eindelijk goed nieuws en een harde…

1 dag ago

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

2 dagen ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

3 dagen ago