Categories: Overige Altcoins

Nieuwe functie Brave browser: Geef BAT cryptocurrency aan makers op Reddit en Vimeo

De Brave browser heeft weer een gave, nieuwe functie. Je kan nu ook fooien uitdelen aan gebruikers en posters op Reddit en Vimeo.

Focus op privacy

En waarom staat dit op een cryptocurrency nieuwssite? Omdat die fooien uitbetaald worden in BAT tokens. Brave browser is een internetbrowser met de focus op privacy. Het doel is om gebruikers meer controle over hun eigen data te geven. De browser behoort tot de familie van cryptocurrency Basic Attention Token (BAT). Met deze tokens kan je fooi geven aan je favoriete contentmakers.

Met de browser kon je al op verschillende kanalen beloningen uitdelen. Twitter, YouTube en Twitch werden al ondersteund. Ook deze website, nieuws.btcdirect.eu wordt door Brave browser ondersteund (operatie: help ons de cryptowinter door is bijna voltooid).

Een gebruiker op Reddit kwam erachter dat er een knop is toegevoegd aan Brave, waarmee je fooi kan geven op Reddit. Een andere gebruiker vulde aan dat hij hetzelfde zag voor Vimeo.

Niet meer passief consumeren

Brave richt zich op privacy online. De browser blokkeert standaard advertenties en trackers. Bij het opstarten van de browser zie je die statistieken ook terug: hoeveel advertenties er zijn geblokkeerd en hoeveel tijd je hebt bespaard.

Contentcreators verdienen door Brave dus vrijwel niks met online advertenties. Brave biedt een nieuw model waarmee gebruikers schrijvers, grafische vormgevers en videomakers actief en direct BAT kunnen sturen, als ze denken dat de content het waard is. Dit kost iets meer moeite voor de gebruiker maar daar krijg je wel wat voor terug. De browser en de websites die je bezoekt slaan namelijk geen persoonlijke informatie en data op om je surfgedrag te analyseren.

Volgens CoinMarketcap staat BAT in de top 30 van coins met de hoogste waarde. De coin is op verschillende beurzen zoals Binance te verhandelen. Wil je BAT-tokens? Koop dan bitcoin of ether en verstuur deze naar je favoriete beurs.

69 keer sneller

Nog een nieuwtje over Brave, de ingebouwde adblocker is herschreven in programmeertaal Rust. De makers van de browser zeggen dat web requests nu 69 keer sneller worden verwerkt. De herschreven adblocker wordt snel ook beschikbaar voor de normale versie. Vooralsnog wordt er nog mee getest.

De Brave-browser is een project van Brendan Eich, oud-directeur van Mozilla en de maker van JavaScript.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

De kracht van open netwerken zoals bitcoin

De kop van een krantenartikel genaamd "Chancellor on brink of second bailout for banks" is verwerkt in het allereerste blok…

13 uur ago

Geen bitcoin, maar wel stablecoins aldus Lagarde en Europese Centrale Bank

De Europese Centrale Bank (ECB) wil zich meer en beter inspanningen op het gebied van digitale valuta. Ze zijn ambitieus…

13 uur ago

Wat betekent Brexit voor Bitcoin? En waarom zijn er zoveel longs?

Op Bitfinex is het aantal bitcoin in long posities op een historisch hoog niveau. Wat zegt dat over de koers…

1 dag ago

Wat is de juiste spelling? Cryptocurrency’s of cryptocurrencies?

Schrijven over bitcoin en crypto brengt wat moeilijkheden met zich mee. Niet alleen de industrie staat nog in de kinderschoenen,…

1 dag ago

Bitcoin presteert beter dan goud, aandelen en obligaties in 2019

Het jaar en het decennium zijn beide bijna voorbij, tijd om terug te kijken naar de beste investering van je…

2 dagen ago

ING wil jouw bitcoin gaan bewaren: not your keys, not your bitcoin?

Opvallend nieuws als we Reuters moeten geloven: ING werkt aan een bewaardienst voor cryptocurrency’s. Volgens het persbericht ziet de bank…

2 dagen ago