Reggie neemt afscheid van Nintendo, en wij van Reggie

Bij BTC Direct zijn we dol op Nintendo. Vrijwel elke pauze is het racen naar de kantine om een controller te bemachtigen om maar mee te kunnen gamen. Daarom kunnen wij het afscheid van Nintendo topman Reggie Fils-Aime niet aan ons voorbij laten gaan.

Teambuilding en verbroedering

Op de vrijdagmiddagborrel, maar zeker ook tijdens pauzes wordt bij ons op kantoor veel gegamed. De favorieten zijn Mario Kart en Super Smash Brothers Ultimate. De potjes gaan er heftig aan toe en het is leuk om te zien dat het algehele niveau stijgt. Maar nog leuker is dat deze games zorgen voor teambuilding en verbroedering.

Reggie Fils-Aime, de president van de Amerikaanse tak van Nintendo en de man die ervoor gezorgd heeft dat wij op kantoor gamen, gaat op 16 april met pensioen.

Fils-Aime begon in 2003 bij Nintendo Amerika als de vicepresident van sales en marketing. In 2006 werd hij de president van Nintendo Amerika.

Maar wat heeft dit met bitcoin te maken? Nou je kan tegenwoordig je Nintendo en aanverwanten kopen met bitcoin. Helaas nog niet via de officiële winkel maar er zijn genoeg mogelijkheden. En nog gaver, iemand heeft zijn Nintendo 8-bit omgebouwd tot miner!

Minen met een NES

Het slaat nergens op, maar dat maakt het misschien nog wel toffer. Twitteraar gbg heeft een Nintendo Entertainment System (NES) uit 1985 omgebouwd met moderne onderdelen en software. En dat moet ook wel om in 8 bit bitcoin te kunnen minen.

RetroMiner from gbg on Vimeo.

Gbg zegt dat het minen met de NES vooral voor de lol is, en niet om winst mee te maken.

Nintendo hardware kopen

Neem een kijkje op https://spendabit.co/go?q=nintendo. Hier wordt van alles aangeboden, van een oude gameboy tot aan de Nintendo Switch. Ook kan je hier spellen en accessoires kopen.

Je kan SpendaBit vergelijken met een online warenhuis. Je vindt hier iedereen die online bitcoin accepteert voor diensten en spullen.

Nintendo voucher kopen

Wil je een spel kopen in de online store van Nintendo? Dat kan op hun website maar ook via de store in de Nintendo Switch. Hiervoor kan je PayPal, je creditkaart en Nintendo punten voor gebruiken. Laatstgenoemde kan je op https://www.bitrefill.com/nintendo-vouchers/?hl=en kopen met bitcoin. Zij accepteren naast bitcoin ook ethereum, litecoin, dash, en dogecoin.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.