Hoofd crypto verlaat Twitter, wat wil Elon Musk met Dogecoin?

Voor iedereen die de afgelopen weken heeft ingelogd op Twitter, is er een interessant schouwspel gaande. De ene na de andere medewerker van het socialmediabedrijf stapt op of is ontslagen sinds Elon Musk de nieuwe directeur is.

Massaal vertrek bij Twitter

Er zijn geruchten dat het medewerkersbestand met 75% is afgenomen en alleen een zogenaamde skeleton crew Twitter draaiende houdt. Veel expertise heeft het bedrijf verlaten, en de angst is dat Twitter slechts online kan blijven zolang er geen bugs of updates zijn.

Bij de eerste de beste bug zou Twitter offline kunnen gaan, of Musk moet een van de ontslagen programmeurs een grote zak geld geven om een pleister te plakken.

Hoofd crypto verlaat Twitter

Maar dat is de kritieke technische infrastructuur van Twitter, ook in de nevenactiviteiten verlaat veel talent het bedrijf. Volgens Bloomberg heeft Tess Rinearson, hoofd van het crypto-team van het sociale mediaplatform, Twitter verlaten.

Voordat ze bij Twitter kwam, was Rinearson betrokken bij de ontwikkeling van Tendermint Core, ze werkte ook samen met Chain.com, de Interchain Foundation en Cosmos. Ongeveer een jaar geleden startte ze bij Twitter.

Eindeloze ambities in crypto

Destijds was de hele cryptomarkt nog in een enorme high, en had de Bitcoin koers net zijn hoogste waarde ooit aangetikt. Een faillissement in crypto? Dat leek toen nog onwaarschijnlijker dan dat Dailey Blind de snelste sprint op het WK noteert.

Rinearson had grote ambities bij Twitter, haar team zou zich bezighouden met de fooien-in-bitcoin-functie perfectioneren en verder werken aan proof-of-identity-service via NFT’s. Daarnaast was Rinearson van plan te werken aan ondersteuning voor dApps en andere identiteitsgerichte oplossingen, eigendom van activa en gemeenschapsvorming.

NFT’s op Twitter

Onder haar leiding staat Twitter haar gebruikers toe om NFT’s te gebruiken als profielfoto. Het sociale-mediaplatform heeft onlangs ook een proefprogramma aangekondigd waarmee gebruikers NFT’s kunnen tweeten met een ingebouwde doorklikknop die vervolgens kan worden gebruikt om digitale activa van deelnemende marktplaatsen te kopen.

Zij is niet de enige, zegt Bloomberg: ook senior software-engineer, Hamdi Allam, heeft de crypto-divisie van Twitter verlaten.

Het is onbekend wat er zal gebeuren met de blockchain-initiatieven van Twitter, gezien het recente vertrek van Rinearson. Elon Musk lijkt het hele bedrijf op de schop te willen gooien en van Twitter een soort oppermachtig communicatiemiddel te maken. Speelt zijn geliefde Dogecoin hier nog een rol in?

Wat betekent dit voor Dogecoin?

Voorlopig is er niets definitiefs van Musk over de integratie van Dogecoin in het socialemediaplatform. Ergens hadden we wel verwacht dat Musk een aankondiging de ether zou inschieten om Doge te bestempelen als het betaalmiddel voor blauwe vinkjes.

‘Bitcoin is in wezen geen goed alternatief voor transactievaluta,’ vertelde Musk afgelopen december aan Time Magazine nadat hij door Time was uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2021. ‘Ook al is het gemaakt als een flauwe grap, dogecoin is beter geschikt voor transacties.’

Musk heeft ook laten weten op zoek te zijn naar een operationeel directeur voor Twitter. Als hij uiteindelijk een nieuwe leider kiest die niet crypto-minded is, kan dat een negatieve invloed hebben op de koers van DOGE.

Maar aangezien crypto al deel uitmaakt van Twitter en Musk een evangelist is, is het onwaarschijnlijk dat hij iemand aanstelt die niets met crypto heeft.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.