Carnaval in Rio heeft dit jaar bitcoin in thema verwerkt

Morgen begint overal ter wereld carnaval. In Brazilië gaat carnaval gepaard met fantastische optochten en feestjes tot diep in de nacht. Maar wat heeft dat met bitcoin te maken?

De geschiedenis van geld, al dansend

Imperatriz Leopoldinense is een prominente Braziliaanse dansschool. Zij lopen mee in de carnavalsoptocht in Rio de Janeiro in Brazilië en ze zijn van plan er een showtje van te maken. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar wel wat bijzonder is, hun thema is de geschiedenis van geld. Ze behandelen de eerste metalen muntjes tot aan de geboorte van cryptocurrency.

De sambaschool wil met bitcoin indruk maken op de toeschouwers in het Marquês de Sapucaí Sambódromo, de locatie waar het beroemde carnaval in Rio de Janeiro wordt gehouden.

Imperatriz Leopoldinense is opgericht in 1956 en is vele malen uitgeroepen tot kampioen van het festival. De laatste keer dat dit gebeurde is alweer in 2001. Ze hopen met de geschiedenis van geld de felbegeerde titel weer binnen te slepen.

Relatie tussen geld en mensen

Volgens de website van de dansschool, is de titel van hun optreden Give Me Some Money.

“Ons verhaal gaat over de relatie tussen geld en mensen, vanaf het begin tot nu. Het is zonder twijfel een van de belangrijkste instrumenten in het economische leven van landen en mensen, “legt de sambaschool uit. “Stel je voor wat het leven zou zijn zonder geld. Hoe kunnen we dan kopen en verkopen, ontvangen en betalen, aandelen opslaan en sparen voor de toekomst?”

Het verhaal behandelt verschillende perioden van de menselijke geschiedenis en belangrijke ontwikkelingen zoals het slaan van de eerste munten in het oude koninkrijk Lydia, in de 7e eeuw voor Christus, en de uitgifte van het eerste papiergeld in China in de 10e eeuw.

Vervolgens geeft het de eerste handelsrelaties weer tussen de inheemse bevolking van Zuid-Amerika, de Indiërs en de Europese ontdekkers, evenals de eerste Braziliaanse munt die in de slavenhandel werd gebruikt.

Bitcoin is het einde

De choreografen vestigen de aandacht op het sparen en beleggen van geld via bankdeposito’s, financiële instrumenten en andere middelen. Ze zullen ook met de nodige humor kritiek leveren op sociale verdeeldheid en inkomensongelijkheid.

De dansers van Imperatriz beëindigen hun optreden in het Rio Carnaval met bitcoin. “We eindigen de parade over een toekomst die al aanwezig is door middel van cryptocurrency’s”, zegt de sambaschool in de aankondiging.

Ga jij carnaval vieren? En heb je een gekke bitcoincreatie in gedachten?

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.