Directeur Ripple: ‘In 2020 zullen er minder cryptomunten zijn’

Het einde van het jaar staat garant voor oliebollen, terugblikken en vooruitkijken. Brad Garlinghouse is directeur van Ripple. In de serie ‘The Ripple Drop’ kijkt hij samen met zijn collega’s naar de opvallendste gebeurtenissen van 2019, en kijkt hij vooruit naar 2020:

Libra was het belangrijkste verhaal van 2019

Het opvallendste verhaal van 2019 was de aankondiging van Facebook’s cryptomunt Libra. Volgens Ripple-medewerker Breanne Madigan heeft Libra vooral op het gebied van regulering veel teweeg gebracht:

‘Een ding wat me was bijgebleven is de mate waarin het Libra project in staat was om regeringen wereldwijd op scherp te zetten. Verschillende regeringen werken nu samen om de urgentie van regelgevingskaders omtrent cryptovaluta te leren begrijpen.’

Wat brengt de toekomst?

Volgens Garlinghouse zijn er nu te veel cryptocurrency’s. Hij verwacht dan ook dat het aantal cryptomunten zal dalen in 2020: ‘Je hebt geen drieduizend cryptomunten nodig.’

Volgens data van Coinmarketcap zijn er nu bijna 5.000 cryptocurrency’s. Eerder schreven wij al dat er op de meeste van deze munten vrijwel geen handel is. Garlinghouse van Ripple verwacht dat investeerders overstappen naar kwaliteitsmunten. Volgens hem zijn dat cryptomunten die kunnen opschalen en die werkelijke problemen oplossen.

Het is geen verrassing, maar de medewerkers van Ripple verwachten een grote toekomst voor Ripple. Marcus Treacher, hoofd klantenservice, verwacht dat Ripple in de komende tien jaar de financiële wereld op zijn kop gaat zetten.

Nu alleen de koers nog

Het zijn mooie voorspellingen, maar de koers van bijbehorende cryptomunt XRP laat nog te wensen over in 2019. Was XRP in begin 2019 nog 33 cent waard, nu staat de teller slechts op 20 cent. Eerder deed analist Canfield nog een bijzondere uitspraak over de XRP koers: ‘Ik zou pas kopen als XRP op 10 of 15 cent staat.’


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.