Ripple aan het hoofd van lobbygroep

Ripple zet voortaan lobbyisten in om invloed uit te oefenen op Amerikaanse wetgevers. Dit doen ze niet alleen, Ripple staat aan het hoofd van een nieuwe belangengroep voor cryptobedrijven. Het doel van de nieuwe lobbygroep is om positieve wetgeving voor de cryptomarkt te stimuleren. Wie de andere bedrijven zijn is niet bekend.

Op dit moment is er in Amerika geen wet- en regelgeving voor de cryptomarkt zoals die voor bijvoorbeeld banken wel bestaat. Securing America’s Internet of Value Coalition , zoals de belangengroep heet, wil hier verandering in brengen.

De Klein/Johnson Group is door de bedrijven ingehuurd om namens hen te lobbyen. Deze jonge lobby-organisatie wordt gerund door iemand met diepe wortels in de Amerikaanse politiek. Mede-oprichter Izzy Klein was voorheen namelijk persoonlijk assistent van de oppositieleider van de Senaat. Het Amerikaans equivalent van de Eerste Kamer.

Van de classificering van cryptocurrency’s tot het bijschaven van de Amerikaanse belastingwetten: Vrijwel alle juridische kaders moeten op de schop worden genomen. Tenminste, als het aan de Amerikaanse volksvertegenwoordigers ligt. Aan Klein/Johnson de taak om te zorgen dat de cryptomarkt er zo gunstig mogelijk vanaf komt.

Ripple-oprichter Chris Larsen zegt het volgende over de thema’s:

“We begrijpen maar al te goed dat dit ingewikkelde materie is. Er is veel misinformatie binnen deze sector. Het goede nieuws daarentegen is dat het onderwerp ‘crypto’ veel interesse wekt in Washington. “

Betaald in XRP

Lobbyisten worden betaald om met hun netwerk en kennis de belangen van hun cliënten te behartigen. Klein/Johnson Group krijg hiervoor ondermeer 21.000 euro per maand.

Bovenop dat bedrag is er nog een opmerkelijke toevoeging. De lobbyisten ontvangen maandelijks 10.000 XRP voor hun werk. Op het moment van schrijven is dat ongeveer 5200 euro waard. De totale vergoeding komt daardoor op 26.740 euro per maand.

Dat de belangenbehartigers betaald worden in XRP is vrij logisch vindt Larsen:

“Ik heb liever mensen in dienst die dicht op het vuur staan. De betaling in XRP brengt voor hen wel wat risico’s met zich mee. Je bent altijd onderhevig aan koersrisico. Daar tegenover geeft het Klein/Johnson wel een voorproefje van wat deze technologie te bieden heeft.”

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter