Ripple analyse: gaat XRP richting 0,60 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Ripple (XRP) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Ondersteuning gevonden

Omdat het al een tijdje geleden is dat we een analyse van XRP hebben gedaan, kijken we vandaag naar de wekelijkse grafiek. In de onderstaande afbeelding staat elke candle dus voor 7 dagen. In de vorige analyses keken we of de munt zich sterk kon houden op 0,33 dollar, en wat de token vervolgens zou doen.

Zoals je kan zien in de bovenstaande grafiek, zien we dat de token inderdaad van de 0,33 afgekaatste en daarna omhoog bewoog. De koers maakte een flinke stijging in de week van 19 september, waarin de koers met maar liefst 37,5% steeg. Het gevolg was wat minder mooi omdat de koers vervolgens geweigerd werd bij de zone die rond de 0,55 dollar begint (en eindigt rond 0,60 dollar). We mogen nog steeds niet klagen, aangezien XRP in die periode erg winstgevend was.

Ripple op korte termijn

Op dit moment is de koers dus afgewezen bij de bovenste blauwe zone. Dit is niet per sé een goed teken, omdat dit meestal impliceert dat XRP weer naar beneden zal bewegen. Om dit beter te kunnen analyseren is het goed om te kijken naar een grafiek waarbij de candles wat kleiner zijn: de 4-uurs grafiek.

In deze grafiek staat elke candle voor 4 uur, en dat is perfect om op korte termijn te analyseren. We zien dat de koers inderdaad is afgewezen bij de bovenste blauwe zone, maar XRP laat de hoop nog steeds niet varen. De koers zit inmiddels al meer dan een maand nét onder de zone. Dit kan erop wijzen dat XRP zich klaarmaakt om er met een volle vaart doorheen te bewegen. De Ripple koers gaat op het moment echter meer zijwaarts dan omhoog of omlaag.

XRP tegenover BTC

Om een iets beter inzicht te krijgen over het koersverloop, kijken we ook naar de wekelijkse grafiek van XRP tegenover Bitcoin. Deze kun je gebruiken om te kijken of XRP beter of slechter zal presteren dan de crypto koning. Dit hoeft niet per sé iets te zeggen over de koers van XRP tegenover de dollar, maar het is goed om meerdere aspecten van de markt te analyseren.

Ik wilde deze grafiek erbij pakken aangezien Ripple een beweging heeft gemaakt die we in de vorige analyses voorspelden. Omdat Ripple destijds zo hard is gegaan, kan het namelijk zijn dat de token iets minder goed zal presteren dan Bitcoin te komende tijd. Dat komt omdat het lijkt alsof de koers hier wordt afgewezen.

Zoals we hierboven in de grafiek zien, was er één belangrijke blauwe zone. Deze heeft vaker als weerstand en ondersteuning gediend, en daar is de koers vervolgens weer bovenop gekomen. Er was daarnaast een blauwe trendlijn die al vaker heeft gezorgd dat Ripple naar beneden werd geduwd. Deze is een paar weken geleden gebroken en dat zorgde voor een spurt van jewelste. Deze stijging viel precies samen met de stijging van XRP tegenover de dollar (in de bovenste grafiek).

Wat kunnen we hieruit opmaken?

De grafiek van XRP tegenover Bitcoin hoeft dus niks te zeggen over de koers tegenover de dollar. Maar de twee kunnen elkaar wel versterken. Als mensen de grafiek er mooi uit vinden zien op zowel XRP/USD als XRP/BTC, kan dat voor een extra zetje zorgen dat Ripple door belangrijke weerstanden duwt.

De grafieken van Bitcoin en de dollar ervaren beide wat weerstand. Op deze grafieken lijkt namelijk een afwijzing plaats te vinden, maar dit kan veranderen als Ripple op de bovenste grafiek door de blauwe zone weet te breken. Vanuit daar kan de koers nieuwe hoogtes vinden boven de 0,60 dollar. Maar tot die tijd is het oppassen geblazen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.