Ripple (XRP) helpt Bhutan om CO2 negatief te worden door ontwikkeling CBDC

Ripple gaat samenwerken met de centrale bank van Bhutan, de Royal Monetary Authority (RMA), om een pilot te ontwikkelen van een CBDC. Dit is een digitale valuta van de centrale bank.

CBDC’s zijn duurzaam

Om je geheugen even op te frissen: Bhutan is een Aziatisch land dat in het Himalaya-gebergte ingeklemd ligt tussen India en China. Yangchen Tshogyel, de vice-gouverneur van de RMA zegt over de samenwerking:

‘Onze samenwerking met Ripple is een bewijs van het potentieel van CBDC’s om een ​​alternatief en duurzaam digitaal betaalinstrument in Bhutan te bieden.’

CBDC’s populair onder centrale banken

Zo’n beetje elk centrale bank heeft de wens uitgesproken om een eigen cryptocurrency te ontwikkelen, daarom zegt Ripple dat het een natuurlijke keuze voor Bhutan is om hier in mee te gaan. ‘Bhutan wil grensoverschrijdende digitale betalingen verbeteren en zijn inspanningen op het gebied van financiële integratie uitbreiden.’

De pilot zal gebruik maken van Ripple’s CBDC Private Ledger te gebruiken:

‘De CBDC-oplossing van Ripple maakt gebruik van een privéversie van de openbare, open-source XRP Ledger, wat zorgt voor meer controle over uitgifte, beheer, privacy en validatie, meer dan bij een openbare blockchain.’

Volledig CO-2 negatief en financiële inclusie

Ofwel, de tool geeft de bank meer macht dan ze voorheen hadden met contant geld. Bhutan heeft nog een doelstelling, ze willen het enige, of in ieder geval het eerste, land worden die volledig CO2-negatief is. Hier past een digitale betaaloplosing goed bij.

Ripple heeft vaak beweerd dat zijn CBDC-oplossing CO2-neutraal is en dat het consensusprotocol 120 duizend keer energiezuiniger is dan proof-of-work-blockchains. Het initiatief maakt ook deel uit van het doel van de Himalaya-natie om de financiële inclusie tegen 2023 met 85% te verhogen. Op dit moment hebben 67% van alle volwassenen in Bhutan een bankrekening.

Deze samenwerking is daarom onderdeel van een groter initiatief van het land genaamd van Financial Inclusion National Action Plan (FINAP) 2019-2023.

Volgens de Nikkei zal de pilot draaien onder de voorlopige naam ‘Digital Nürburgring.’ Het project is in overeenstemming met het Electronic Public Expenditure Management System (e-PEMS) van de overheid om transacties tussen de overheid en banksystemen te reguleren. Het land verwacht meer snelheid, een goedkoper betaalsysteem en meer innovatie van de pilot.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.