Directeur Ripple (XRP) boos omdat SEC met rechtszaak bedrijven en personen schaadt

Brad Garlinghouse is boos. De directeur van Ripple begrijpt niet dat de Amerikaanse financiële waakhond SEC nog steeds XRP lastig valt. XRP is de crypto van zijn bedrijf Ripple.

SEC maakt zich niet druk, Garlinghouse verontwaardigd

Op 15 oktober tweette Brad Garlinghouse dat de SEC zich niet druk maakt om bedrijven en individuen die beschadigd raken door de rechtszaak. De Securities and Exchange Commission zegt dat Ripple en zijn directeuren betrokken zijn bij de illegale verkoop van XRP.

Volgens Garlinghouse gaat het nastreven van deze beleidsdoelstelling van SEC-voorzitter Gary Gensler niet over het volgens van de wet. ‘Het gaat om macht.’

Garlinghouse verwacht, ondanks winst of verlies, de SEC geen gevolgen zal ondervinden voor de rechtszaak. Hij voegde eraan toe dat de commissie duidelijk is vergeten dat de regering voor de mensen werkt. Hij zei:

‘We zouden allemaal verontwaardigd moeten zijn.’

Garlinghouse deed deze verklaring naar aanleiding van een tweet van iemand anders die opmerkte dat de CEO van Ripple steeds vaker godslastering gebruikte in zijn discussies over de rechtszaak van de SEC. In reactie daarop zei hij dat zijn verontwaardiging is toegenomen naarmate de rechtszaak vordert.

Niemand buiten VS maakt zich druk om rechtszaak

In een video wees Garlinghouse erop dat niemand buiten Amerika om de rechtszaak geeft. Volgens hem heeft elk ander land waar Ripple zaken doet geen boodschap aan de aangespannen rechtszaak van de SEC. Buitenlandse bedrijven blijven gewoon zaken doen met Ripple. Hij doelt hiermee dus niet op de #XRParmy.

Even terug naar 22 december 2020. Want toen haalde de aanklacht van de SEC tegen Ripple wereldwijd het nieuws.

Waar gaat rechtszaak SEC tegen Ripple over?

De SEC houdt toezicht op de effectenmarkt en claimt dat XRP geen crypto is, maar een effect. Zo zou Ripple een aantal effectenwetten hebben overtreden, dezelfde wetten waar de SEC dus toezicht op zou moeten houden.

Het gaat in dit geval om 100 miljard XRP die bij de livegang van de blockchain van Ripple in 2012 zijn gemaakt. Van dit aantal is 80% door oprichters Garlinghouse en Chris Larsen aan de Ripple Foundation gegeven.

De SEC vecht aan dat elke keer als er een XRP uit de wallet van de Ripple Foundation verstuurd werd (door verkoop, weggeven of iets anders) dit een ongeregistreerde verkoop is van een effect. XRP is in hun ogen dus geen crypto, maar een effect.

Naast de aanklacht tegen Ripple, worden ook Garlinghouse en Larsen aangeklaagd.

‘Larsen en Garlinghouse speelden allebei een belangrijke rol bij het onderhandelen over en goedkeuren van Ripple’s Institutional Sales en andere aanbiedingen van XRP aan individuele investeerders.’

Rechtszaak bijna ten einde, goed voor XRP

Deze week, tijdens DC FinTech Week 2022, zei Garlinghouse tijdens de toespraak ‘Enterprise Crypto and the Regulatory Perimeter’ dat hij verwacht dat de rechtszaak in het eerste kwartaal van 2023 zal eindigen.

Voor investeerders is het te hopen dat de rechtszaak snel afloopt. De koers van XRP heeft door de rechtszaak de hele bullrun van 2021 gemist.

Ook vandaag is de waarde van XRP met 3,5% gedaald, de waarde is nu 0,48 euro.

Garlinghouse verwacht dus dat de rechtszaak snel afloopt. Dat blijkt ook uit het feit dat zowel Ripple als de SEC verzoeken om een versnelde uitspraak hebben ingediend.

Stel dat de rechtszaak snel afloopt en Ripple wint, dan is het aannemelijk dat de koers van XRP flinke stappen kan zetten. Wellicht kan er een gooi gedaan worden om de all time high van 2,82 euro uit 2018 te overtreffen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.