Categorieën: Ripple nieuws

Ripple, Brave, Bitstamp en tientallen andere bedrijven werken samen aan Instant Global Payments Network PayID

Meer dan 40 bedrijven, waaronder Ripple, Brave, Bitstamp en Huobi, hebben hun krachten gebundeld om de Open Payments Coalition te vormen en om het universele betalingssysteem PayID te lanceren.

Betaalnetwerken koppelen

Het nieuwe betaalsysteem kan meer dan 100 miljoen consumenten bereiken en stelt gebruikers in staat om overal ter wereld in realtime geld te versturen of te ontvangen via elk betaalnetwerk.

Gebruikers kunnen een e-mailadres of een telefoonnummer opgeven dat gekoppeld is aan hun bankrekening om direct geld te ontvangen zonder dat ze ingewikkelde bankrekeningnummers, internationale codes, routing nummers of SWIFT ID’s nodig hebben.

Grote namen

Er zijn veel bedrijven vanuit de cryptowereld betrokken, maar de ‘founding fathers’ zijn ook bedrijven buiten crypto:

BitBNS, BitGo, BitPay, Bitrue, Bitso, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BRD, BTC Markets, CARE CipherTrace, Coil, CoinField, Coinme, Coinone, Coins.ph, Crypto.com, DeeMoney, Dharma, Dwolla, FlashFX, Flutterwave, Forte, GateHub, GiveDirectly, The Giving Block, GlobaliD, GoPay, Huobi, Independent Reserve, Liquid, Mercury FX, Mercy Corps, ModusBox, PolySign, Ripple, Standard Chartered Ventures, Sygnum, Tangem, TRISA, Unstoppable Domains, Uphold, Wyre en XUMM.

Betalen net zo simpel als een sms

Ripple’s Ethan Beard zei dat PayID erop gericht is om wereldwijde betalingen eenvoudig en snel uit te kunnen voeren: ‘Als het versturen van een betaling net zo naadloos zou verlopen als het versturen van een e-mail of sms, dan zouden we allemaal snel en gemakkelijk meer betalingen over de hele wereld versturen.’

Liquid Group Inc CEO Mike Kayamori zei dat cryptocurrency een belangrijk onderdeel zou zijn: ‘Betalingen tussen fiat en cryptocurrency moeten inwisselbaar zijn, en gemakkelijk te verzenden en te ontvangen over de hele wereld.’

PayID is de volgende stap

PayID wordt al op grote schaal gebruikt in Australië, waar het in de afgelopen drie jaar geleidelijk aan is ingevoerd. Het merendeel van de bank- en cryptogebruikers in het land kan op elk moment, 24 uur per dag en 7 dagen per week, geld overmaken en ontvangen.

Caroline Bowler, CEO van de Australische beurs BTC Markets, zei dat het wereldwijde PayID-systeem een logisch vervolg is op de introductie van het nieuwe betalingsplatform (NPP) in Australië in 2018: ‘PayID is een cruciale volgende stap in de infrastructuur die het betalingsverkeer voor een internationaal publiek zal vergemakkelijken.’

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Aandelen influencer wil alles weten over bitcoin en vraagt hulp Winklevoss tweeling

De populaire Twitter influencer Dave Portnoy, beroemd om zijn motto 'stocks only go up', wil…

3 uur geleden

Technische analyse: dit is waarom VeChain met 61 procent zal stijgen

Vanaf vandaag koop je VeChain (VET) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! En je hebt…

3 uur geleden

Nieuw: vanaf nu koop je VeChain (VET) met cryptocurrency app BLOX!

Goed nieuws! Vanaf nu koop je VeChain (VET) met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. VeChain…

4 uur geleden

Deze cryptobeurs biedt 400 miljoen dollar voor gestolen bitcoins

Cryptocurrency exchange Bitfinex biedt maar liefst 400 miljoen dollar aan iedereen die informatie kan geven…

6 uur geleden

Russische regering verbiedt transacties naar anonieme wallets

De Russische Federatie heeft anonieme stortingen op online wallets verboden, dit kan impact hebben op…

7 uur geleden

Bitcoin technische analyse: 11.500 dollar laatste grote horde richting all time high

Bitcoin lijkt weer wat rust gevonden te hebben na de wilde bewegingen van het afgelopen…

23 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!