Ripple en NEM starten Blockchain for Europa

Ripple start samen met drie andere blockchainbedrijven een Europees blockchain-initiatief: Blockchain for Europa. Dit blijkt uit een persbericht van woensdag 5 december. Het doel van het initiatief is om het Europees parlement te voorzien van correcte informatie. Dit moet leiden tot meer begrip en heldere regulering op het gebied van blockchain.

De andere deelnemende organisaties zijn Nem, Emurgo en Fetch.AI. Nem zit in de smart assets, Emurgo ondersteunt ondernemeningen op de blockchain van Cardano en Fetch.AI werkt aan een ‘smart ledger’, een soort slimme blockchain die werkt op AI.

EU juist informeren

Deze vier organisaties proberen het ‘versnipperde’ debat van het parlement rondom blockchain aan te pakken. De organisaties achter het initiatief zijn namelijk van mening dat de beschikbare informatie inconsistent is. Volgens Blockchain for Europe moeten Europese lidstaten juist geïnformeerd worden over blockchain. Zij pleiten voor een ‘slimme regulering’. Daarnaast wil het initiatief een globale agenda opzetten voor blockchain.

Eerste bijeenkomst al geweest

Op 27 november organiseerde het initiatief een Blockchain for Europe Summit bij het Europees Parlement in Brussel. Dit deden ze samen met vier grote partijen in het Europees Parlement: de Europese Volkspartij (EVP), de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), de Europese Conservatieven en Hervormers (ECH), en de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D).

De conferentie ging over het potentieel van blockchain en de gebruikstoepassingen. Zo kan blockchain bijvoorbeeld worden gebruikt in de gezondheidszorg en in de transportsector.

Europese blockchain-samenwerking

De samenwerking van onder andere Ripple en NEM is niet het eerste Europese blockchain-initiatief. Eerder dit jaar schreven we over 22 Europese landen die samenwerken op het gebied van blockchain.

Wil je het persbericht van Ripple en NEM zelf teruglezen? Bekijk het dan hier.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.