Ripple wil concurrentie met Ethereum aangaan om DeFi

Asheesh Birla is de algemeen directeur van Ripplenet en ze verwacht dat fintech-bedrijven in 2021 serieuze concurrenten worden van traditionele banken. Daarnaast wil Ripple de concurrentie met Ethereum aangaan.

Crypto neemt oude bedrijven over

Birla gaat nog iets verder en ze voorspelt dat een cryptocurrency-bedrijf binnenkort een oude financiële instelling zou kunnen overnemen:

‘Het tij keert. Het is mogelijk dat we het komende jaar zelfs zien dat een fintech- of cryptocurrency-bedrijf een traditionele financiële instelling overneemt.’

Op Ripple.com heeft het team van Ripple een uitgebreide vooruitblik op 2021 geschreven.

Strengere regelgeving nodig

De crypto- en fintechindustrie kan dit alleen waarmaken als er strengere regelgeving komt aldus Ripple. Ze kijken dan ook uit naar wat Biden hierin kan betekenen:

‘Intelligente, goed doordachte regelgeving die effectief wordt gecommuniceerd en uniform wordt toegepast, kan bijdragen aan een gelijk speelveld en innovatie en verdere algemene acceptatie hier in de VS mogelijk maken.’

Na jarenlang te hebben geroepen om duidelijkheid over de regelgeving, werd Ripple in december aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission. Gary Gensler is het nieuwe hoofd van de SEC, en heeft gezegd dat de focus ligt op speciale acquisitiebedrijven (SPAC), fintech-bedrijven en misbruik van cryptocurrency.

Concurreren met Ethereum om DeFi

Ripple heeft nog een ander ambitieus doel voor ogen, namelijk concurreren met Ethereum. Ethereum domineert de DeFi-sector en daar is Ripple het niet mee eens.

Michael, het hoofd van DeFi van Ripple, voorspelt dat Ethereum ten minste een kwart van zijn waarde zal verliezen die in verschillende protocollen wordt ingezet vergeleken met andere blockchains:

‘Ik geloof dat ten minste 25% van de waarde die tegen het einde van 2021 in DeFi wordt geïmplementeerd, op andere netwerken dan Ethereum zal zijn.’

In theorie zou het kunnen, maar dan moeten heel veel op de goede plek vallen. In december steeg de koers van XRP nadat bekend werd dat XRP-houders gratis Spark tokens zouden krijgen. Deze tokens zijn van het Flare netwerk en dit is speciaal bedoeld voor het aanmaken van nieuwe tokens, aansluiten op gedecentraliseerde beurzen en DeFi.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin breekt uit: op weg naar 60.000 euro

Bitcoin zet de stijgende lijn door! De cryptocurrency schoot vanmorgen naar 54.500 dollar (45.882 euro),…

2 uur geleden

Ripple beëindigt officieel samenwerking met MoneyGram

Cryptocurrency bedrijf Ripple heeft zijn veelgeprezen samenwerking met MoneyGram beëindigd. Een paar weken geleden nam…

4 uur geleden

Noors bedrijf investeert bijna 50 miljoen euro in bitcoin

Beursgenoteerd bedrijf Aker ASA is van plan om bijna 50 miljoen euro (500 miljoen noorse…

20 uur geleden

Bitcoin is gisteren een stuk simpeler geworden

In de afgelopen weken lijkt het dat er meer rekenkracht het netwerk heeft verlaten dan…

20 uur geleden

DeFi cryptocurrency Uniswap stijgt 50% en staat in top 10

Het governance-token van Uniswap is het eerste DeFi-token geworden dat qua kapitalisatie tot de tien…

22 uur geleden

Analyse: Is maart traditioneel een goede maand voor Bitcoin?

Bitcoin is nog relatief jong, net 12 jaar, maar bepaalde tradities hebben zich al weten…

24 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct