Ripple genoemd in top 200 fintech bedrijven, ook Nederland goed vertegenwoordigd

Ripple speelt al jaren een grote rol in de cryptowereld, maar ook buiten onze bubbel krijgt het blockchainbedrijf erkenning. CNBC heeft een lijst met de 200 meest gewaardeerde fintechbedrijven gemaakt, en Ripple wordt genoemd.

Er zijn negen categorieën en Ripple wordt onder digitale betaalbedrijven geschaard, samen met nog 39 andere bedrijven zoals Tencent en Paypal. Dat is bijzonder, want er is ook een categorie Digital Assets.

Ripple krijgt bijzondere benoeming

Ripple-president Monica Long uitte haar enorme trots over de plek die Ripple heeft veroverd op CNBC’s World’s Top Fintech Companies-ranglijst. Ze benadrukte het belang van deze prestatie, aangezien Ripple een van de weinige cryptobedrijven op de lijst is.

Het rapport werd opgesteld in samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksbureau Statista, dat meer dan 1.500 betalingsbedrijven in negen marktsegmenten nauwkeurig heeft geëvalueerd. Hierbij werden cruciale prestatie-indicatoren zoals inkomsten, gebruikersaantallen en totale ingezamelde middelen geanalyseerd.

Er is ook een categorie Digital Assets, maar gek genoeg heeft de jury ervoor gekozen om Ripple hier niet onder te plaatsen. Onder Digital Assets staan Binance, Coinbase, Bitmart, Dapper Labs en OpenSea,

Grote namen en 7 Nederlandse bedrijven

Ripple valt dus in het marktsegment Digital Payments. Interessant genoeg benadrukte het rapport dat de digitale betalingsindustrie momenteel wordt gewaardeerd op 54 biljoen dollar en dat deze waarde naar verwachting zal blijven groeien naarmate digitale acceptatie zich wereldwijd verspreidt.

De definitieve lijst bevat enkele van de grootste bedrijven in de sector – Ant Group, Tencent, PayPal, Stripe, Klarna en Revolut – evenals verschillende opkomende startups die de toekomst van financiële dienstverlening willen vormgeven.

Er worden in de lijst ook zeven Nederlandse bedrijven genoemd. Dit zijn Adyen, Bunq, Bux, Collin Crowdfund, Geldvoorelkaar.nl, Modifi en PayU.

Ook werpt het onderzoek van CNBC licht op de koop nu, betaal later-sector. Bedrijven als Klarna uit Zweden, Affirm uit de VS en Afterpay uit Australië worden genoemd als reddingsboei voor mensen die op zoek zijn naar flexibele betaalmogelijkheden.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.