Ripple haalt grote bank binnen als klant

De Amerikaanse blockchain-startup ripple heeft er weer een nieuwe klant bij. Ditmaal gaat het om een van de grootste banken van Amerika: PNC-bank. De bank heeft zich bij het zogeheten RippleNet gevoegd. Dat heeft Ripple bekend gemaakt in een persbericht op 19 september.

Ripple’s nieuwe aanwinst

Ripple staat bekend als cryptomunt, maar eigenlijk is het een blockchainbedrijf. De munt XRP zal in de toekomst door de klanten van Ripple gebruikt worden om bliksemsnel internationale transacties te verwerken. Deze klanten zijn dan ook voornamelijk financiële instellingen.

De nieuwste klant van ripple is niet zomaar een bank. PNC-bank is de op acht na grootste bank van Amerika. De bank heeft ruim 8 miljoen klanten en meer dan 380 miljard dollar aan bezittingen.

Ripple zelf is dan ook erg enthousiast. Volgens hen stelt de samenwerking de klanten van PNC in staat om veel sneller betaald te worden dan voorheen. Een ondernemer uit Amerika kan straks binnen enkele seconden betaald worden door een bedrijf uit Engeland.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, uit zijn enthousiasme op twitter:

RippleNet zelf bestaat uit meerdere diensten. De belangrijkste, xRapid, maakt ook daadwerkelijk gebruik van de munt XRP. Het platform is op dit moment echter nog in ontwikkeling.

Grote namen als Santander, American Express en meer dan honderd andere financiële instellingen zullen in de toekomst xRapid gaan gebruiken. Nu voegt een van Amerika’s grootste banken zich dus bij deze lijst.

Koersstijging en geruchten livegang

De munt waarmee banken op het RippleNet betalen, XRP, zit al enkele dagen flink in de lift. Had je afgelopen maandag voor 1000 euro aan XRP hebben gekocht? Dan zou dit nu al 1200 euro waard zijn.

De koers is namelijk met ruim 20 procent gestegen. Dat heeft waarschijnlijk nog een andere reden. In een interview met CNBC liet een Ripple executive doorschemeren er op dat het xRapid platform binnenkort live zal gaan.

Gaat het platform binnenkort inderdaad live? Dan zou dat de vraag naar de munt XRP flink kunnen verhogen. Banken kunnen die munten namelijk gebruiken om transacties op het platform te verwerken. Of banken dat ook daadwerkelijk gaan doen is nog niet duidelijk.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee.
Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties