Ripple investeert in AI en metaverse via tech-startup Futureverse

We schreven vanochtend al over de stijgende koers van XRP, de crypto van Ripple. Wat blijkt, er is meer aan de hand dan de rechtszaak. Ripple heeft geïnvesteerd in Futureverse, een tech-startup die van plan is om de metaverse te combineren met kunstmatige intelligentie (AI).

Investering van 54 miljoen dollar

De investering van 54 miljoen dollar is een belangrijke stap voor Futureverse, dat AI-tools voor contentgeneratie ontwikkelt voor metaverse-platforms. De opbrengst van de financieringsronde zal worden gebruikt om uitgebreide AI-technologieën verder te ontwikkelen, waaronder een blockchain en een reeks protocollen met kant-en-klare uitvoeringen voor het bouwen van metaverse-apps, -games en -ervaringen.

De investering van Ripple volgt op een gedeeltelijke, maar belangrijke overwinning in hun drie jaar durende strijd tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). In mei 2023 oordeelde een federale rechter dat Ripple niet schuldig was aan de aanklacht dat het XRP als een onbeveiligd financieel instrument had verkocht.

Van abstract idee naar echte metaverse

Deze uitspraak heeft de weg vrijgemaakt voor Ripple om verder te investeren in de metaverse en andere blockchain-gebaseerde projecten.

Aaron McDonald en Shara Senderoff, oprichters van Futureverse, zeggen:

‘Met behulp van onze geweldige partners 10T en Ripple zijn we verheugd om de metaverse van een abstract idee om te zetten in een tastbare, toegankelijke en interactieve bestemming.’

Het afgelopen jaar heeft het bedrijf wereldwijde strategische partnerschappen gevormd met gerenommeerde organisaties en bekende figuren, waaronder FIFA, Mastercard, Snoop Dogg en Keanu Reeves.

De investering van Ripple in Futureverse is een teken van de groeiende belangstelling voor de metaverse. De metaverse wordt gezien als de volgende grote stap in de evolutie van het internet, en wordt door veel experts voorspeld dat deze een enorme impact zal hebben op onze manier van leven, werken en spelen.

Dat… of de metaverse is een hype die langzaam afsterft.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.