Ripple investeert flink in onderwijs

Ripple heeft samen met zeventien universiteiten van over de hele wereld een onderzoeksprogramma opgezet. Het doel van het programma is om onderzoek naar blockchain en cryptocurrency’s te stimuleren. 

Wat is het doel?

Ripple, het bedrijf achter de gelijknamige coin, investeert ruim 50 miljoen dollar in ‘University Blockchain Research Initiative’ (UBRI). Dit maakte Ripple op 4 juni bekend. Het Amerikaanse bedrijf heeft voor een brede selectie aan universiteiten gekozen. Verschillende regio’s, markten en wetenschappelijke disciplines worden vertegenwoordigd.

De universiteiten mogen zelf bepalen wat ze onderzoeken en waar ze zich op focussen in hun onderzoek. Ripple stelt naast 50 miljoen dollar ook hun eigen expertise op dit gebied beschikbaar. De enige vereisten van Ripple zijn:

  • het stimuleren van kennisontwikkeling en innovatie op het gebied van blockchain door samen te werken aan onderzoek en technologische ontwikkeling
  • een nieuw onderwijsprogramma creëren om aan de vraag naar geschoolde blockchainkenners te voldoen
  • het stimuleren van ideeën en dialoog onder studenten, faculteiten, onderzoekers en bedrijven

Wat voor onderzoek?

Een van de voorbeelden is een onderzoek van Princeton University naar de impact van cryptocurrency’s en blockchain op overheidsbeleid. Dit onderzoek is opgezet met geld uit het UBRI-programma.

Op de University of Pennsylvania ondersteunt het programma MBA-studenten die deelnemen aan het Wharton-Engineering dual degree program. In dit programma halen studenten zowel een Master in Business Administration en in Engineering. De focus ligt daarbij wel op studenten die zich bezighouden met cryptocurrency’s en blockchain. Ook is er al een groots onderzoeksprogramma opgezet met de Michigan Institute of Technology. 

Europa en Nederland doen ook mee

Er zijn twee Europese deelnemers: de Universiteit van Luxemburg en de Technische Universiteit van Delft. Beide universiteiten ontwikkelen een nieuw blockchain-onderzoeksprogramma voor hun faculteit Computer Science & Engineering. Een overzicht van alle deelnemende universiteiten vind je op website van Ripple.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.