Categories: KoersRipple

Ripple koers analyse: prijs op cruciaal punt

Ripple is na bitcoin de grootste cryptocurrency. Dat wordt afgemeten aan totale marktcapitulatie. Ofwel aantal coins in omloop maal de waarde van die coin. In dit artikel kijken we naar de trends van de afgelopen tijd en eindigen we uiteraard met een bullish en bearish scenario van de munt.

Lange tijd stond Ethereum op de tweede plek maar het lijkt alsof XRP die plek voorlopig heeft ingenomen. Dat zie je hieronder, Ripple heeft bijna 2,5 miljard euro voorsprong.

powered by Coinlib

Trendbreuk op de dagelijkse grafiek

Hieronder zie je de dagelijkse grafiek van Ripple. Elke candle (rode/groene kaars) vertegenwoordigt één dag. Vanaf halverwege september is er een opwaartse trendlijn zichtbaar. Deze lijn is zes keer getest door de XRP-koers. Halverwege november brak de koers door deze trendlijn heen (groene bol). Helaas brak de koers de trendlijn negatief.

Vanaf die trendbreuk is de koers vooralsnog alleen maar dalende.

Support en resistance op de middellange termijn

Op de middellange termijn zijn er ook duidelijke support en resistance zones. Dat zie je hieronder heel duidelijk in de rechthoekige vormen. De bovenste balk heeft meerdere malen gediend als support én als resistance. Op dit moment is het vooral een supportzone. Op dit moment wordt die zone flink getest door de koers. Dat zie je aan de golvende bewegingen van de afgelopen week.

Wat gaat de koers doen?

Zoals altijd schetsen wij twee scenario’s. Een is bullish en de andere is bearish. Dat doen we aan de hand van de technische analyse. De koers kan nu eigenlijk twee kanten opgaan.

Bullish:

De blauwe pijl hieronder staat voor de koers in een bullish scenario. Bij een uitbraak van de trendlijn is het goed mogelijk dat de koers naar 35 eurocent gaat.

Bearish:

In ons bearish scenario volgen we de rode pijl. Er heeft zich in twee weken weer een kleine supportzone gevormd. Breken we daar negatief doorheen? Dan komt 27 eurocent per XRP in beeld.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Overig

When Lambo? Volgens Lamborghini komt recordverkoop niet door bitcoin

In 2004 zag modehuis Burberry een flinke daling in de verkoop van hun kleding. Het merk en haar typische, kenmerkende…

7 uur ago
  • Overig

Waarom bitcoin criminelen geen anonimiteit biedt

Twaalf mensen zijn onlangs gearresteerd in Costa Rica en Spanje in verband met de ontvoering (en vermeende moord) van de…

1 dag ago
  • Ethereum

Nieuwe datum Constantinople update Ethereum bekend

De nieuwe datum voor de Constantinople update van Ethereum is bekend. Waarschijnlijk zal de update eind februari plaatsvinden, tussen 26…

2 dagen ago
  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Koers
  • Ripple

Crypto koers analyse: Bitcoin, Ripple en Ether

De bitcoin prijs beweegt zich sinds begin deze week in een nauwe marge. Aan welke kant gaat de koers uitbreken?…

2 dagen ago
  • Blockchain

Blockchain om muzikale rechten te beschermen

Blockchainbedrijf Bitfury Group kondigde woensdag de lancering aan van een muziek- en entertainmentdivisie. Zij gaan werken aan een open-source muziekplatform…

2 dagen ago
  • Koers

Bitcoin wordt meer waard dan goud

Tyler en Cameron Winklevoss blijven positief over bitcoin. De tweelingbroers denken dat bitcoin echt het nieuwe digitale goud kan worden…

3 dagen ago