Ripple (XRP) koers analyse: vijftien procent in 24 uur!

Ripple is de afgelopen 24 uur vijftien procent gestegen. Er is genoeg fundamenteel nieuws te vinden die deze stijging kan verklaren. Een overzicht vind je hier. In dit artikel kijken we echter naar een technische analyse.

Maar eerst….

In dit artikel hebben we het over Ripple en XRP. Ripple is een bedrijf uit San Francisco, zij schrijven protocollen om het betaalverkeer voor banken te versoepelen. Daar is een munt voor uitgevonden, deze heet XRP. Dus hebben we het over waarde en koers? Dan gaat het over de munt XRP. Meer lezen over XRP? Dat kan in onze kennisbank.

Wat zegt de technische analyse over de prijs van XRP?

In deze analyse kijken we naar drie grafieken die bepaalde trends en uitbraken laten zien.

 

Trendlijn

De eerste grafiek is een trendlijn die zich vooral richt op de lange termijn. Sinds het einde van de bullrun van begin dit jaar is een duidelijke trend gaande. Deze trend is een paar keer getest maar nooit doorbroken. Tot 18 september. De verklaring hiervoor is dat er die dag goed fundamenteel nieuws gedeeld werd.

 

Fibonacci

Op de tweede grafiek ligt het Fibonacci correctiemodel. Deze begint op de bodem en gaat tot de piek begin oktober. Volgens dit model heeft de koers twee keer proberen uit te breken uit Fibonacci. Dat zie je bovenaan de rode zone. De eerste keer was op 22 september en de tweede keer was op 30 september. Beide keren zorgde dit voor een enorme correctie. Deze twee correcties vallen op de grenzen van Fibonacci. De eerste op de onderkant van de groene zone, op 0.5. De tweede op de onderkant van de turquoise zone, op 0.618.

Lukt het de koers om uit de rode zone te breken? Dan is de uitbraak echt bevestigd en blijven we stijgen. De uitbraak ligt dan op 53 eurocent.

 

Support zone

Ook interessant is om te kijken naar de support zone. Die wordt hierboven weergegeven als een paarse balk en ligt tussen 37 en 39 eurocent. Vanaf april is de support zone 5 keer getest.

In april testte de koers van XRP de support zone en kwam hier netjes uit (1). In de zomer waren er drie snelle testen (2,3,4) van de support zone. Twee keer leek de koers uit te breken. De derde keer brak de koers ook echt uit, alleen de verkeerde kant op.

We zijn nu net poging 5 voorbij. Die liep vanaf halverwege oktober tot een paar dagen geleden. Een halve maand lang testte de koers de support zone. De uitbraak naar boven lijkt nu goed te gaan, getuige de twintig procent stijging.

Disclaimer: De informatie in deze technische analyse is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Тhis text is priceⅼess. Where can I find out more?

    1 maart 2019