Ripple koers laatste weken Q3 positief effect op kwartaalcijfers

In de laatste kwartaalcijfers laat Ripple weten twee keer zoveel XRP te hebben verkocht dan het tweede kwartaal. In het afgelopen kwartaal is namelijk ruim 163 miljoen dollar aan XRP verkocht. Dat is ruim twee keer zoveel als in het tweede kwartaal: ruim 73 miljoen.

Deze cijfers zijn een flinke stijging ten opzichte van een jaar geleden. In het derde kwartaal van 2017 verkocht Ripple nog ‘maar’ 52 miljoen dollar aan XRP.

Drie miljard XRP vrijgegeven

In het derde kwartaal dit jaar heeft Ripple drie miljard XRP uitgegeven. XRP komt namelijk niet vrij door een proces als minen, wat bij andere cryptocurrencies zoals bitcoin wel het geval is. Sinds het begin van Ripple is er 100 miljard XRP. Daarvan geeft de organisatie maandelijks één miljard XRP vrij.

Weinig volatiliteit

Het merendeel van het derde kwartaal wordt gekenmerkt door een lage volatiliteit, volgens Ripple. De laatste twee weken van het derde kwartaal is deze beweeglijkheid van de koers wel omhoog geschoten. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het enthousiasme rondom de livegang van het nieuwe platform xRapid van Ripple. Op dat moment sprong de koers omhoog.

Gecentraliseerd

Anders dan bij andere cryptomunten wordt XRP centraal beheerd. De uitgifte van de digitale munt XRP wordt dan ook beheerd door Ripple. XRP wordt gebruikt door verschillende banken en financiële instellingen om betalingen sneller te verwerken. Zo werken Western Union en MoneyGram al met het platform xRapid van Ripple.

Wil je de kwartaalcijfers van Ripple zelf bekijken? Klik dan hier.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.