Categorieën: Ripple nieuws

Ripple wil nieuw leenplatform bouwen, XRP wordt niet genoemd

Het op blockchain gebaseerde betalingsnetwerk Ripple heeft een vacature gedeeld op zijn officiële website voor Directeur productbeheer en leningen. In de beschrijving staat dat Ripple werkt aan een nieuwe leendienst maar de munt XRP wordt niet genoemd.

Vacature beschrijft leenproducten

De normale business van Ripple is om haar klanten te helpen met grensoverschrijdende betalingen, maar Ripple lijkt nu uit te breiden naar de leenmarkt. In de vacature staat dat de sollicitant ervoor moet zorgen dat het concept van de leendienst uitgewerkt wordt tot een werkend product.

De beschrijving geeft aan dat Ripple werkt aan een nieuw leningproduct om haar klanten te helpen met werkkapitaalleningen. Werkkapitaalleningen zijn leningen die bedrijven aangaan om hun dagelijkse activiteiten op korte termijn financieel te ondersteunen.

Een op blockchain gebaseerd leningproduct kan mogelijk de tijd voor bedrijven verkorten om kapitaalleningen te gebruiken, papierwerk te verminderen en de transparantie en verantwoording tussen de betrokken partijen te verbeteren. Gezien het brede bereik van Ripple bij grote financiële instellingen, kan dit een voordeel zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar leningen voor werkkapitaal.

Ripple wil financiën transformeren met blockchain

Ripple heeft tot dusver verschillende op blockchain gebaseerde financiële producten gebouwd, deze zijn allemaal bedoeld voor financiële instellingen. Ze spelen een  grote rol in het aan de man brengen van blockchain bij traditionele financiële instellingen. Dat is geen altruïsme, Ripple heeft een product te verkopen.

Op 10 mei kondigde de in Dubai gevestigde RAKBank aan dat ze RippleNet willen gebruiken om betalingen binnen een paar minuten aan Bangladesh te vergemakkelijken. Ook werkt Ripple samen met verschillende Zuid-Koreaanse bedrijven voor om geld over te maken. Daarnaast werken ze sinds kort samen met de Thaise fintech DeeMoney om ook in Thailand de remittance-markt te vergemakkelijken.

ISO 20022

Onlangs beweerde Ripple het eerste gedistribueerde grootboektechnologie-gerichte bedrijf te zijn dat lid is geworden van de ISO 20022-norm.

ISO 20022 moet een gestandaardiseerde benadering worden in methodologie, proces en repository om communicatie en samenwerking tussen wereldwijde financiële organisaties mogelijk te maken. Deze standaard haalt gemeenschappelijke gegevenspunten uit de modellen van individuele instellingen en groepeert ze in een gestandaardiseerd formaat, dat kan worden gedeeld tussen systemen.

De standaard is al in 70 landen aangenomen en naar schatting zal tegen 2023 87% van de wereldwijde financiële transacties worden ondersteund door ISO 20022, aldus ISO 20022 zelf.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Primeur: Bitcoin beurs Coinbase en BlockFi maken zich op voor beursgang (IPO) in Amerika

Opvallend nieuws van de New York Times. Cryptocurrency beurs Coinbase zou zijn begonnen met de…

13 uur geleden

‘Veiligheid is de grootste uitdaging voor decentrale financiële sector (DeFi)’

De decentrale financiële (DeFi) sector is in de afgelopen maanden enorm gegroeid. Was het DeFi-ecosysteem…

14 uur geleden

DeFi cryptocurrency van Kyber Network stijgt door staking

Er gaat geen dag voorbij gegaan zonder dat een of ander gedecentraliseerd financieel platform de…

18 uur geleden

Peter Brandt verwacht 23% groei in waarde ethereum ten opzichte van bitcoin

Oude rot in het vak Peter Brandt verwacht dat de koers van ethereum beter zal…

19 uur geleden

Chainlink en DeFi platform Nexo kondigen samenwerking aan, koers blijft maar stijgen

Nexo heeft een partnerschap aangekondigd met Chainlink, een gedecentraliseerd oracle netwerk dat is gebaseerd op…

19 uur geleden

Win 5x bitcoin hardware wallet Trezor Model T ter waarde van 180 euro

BTC Direct en SatoshiLabs, bekend van hardware wallet Trezor, werken samen om bitcoin nog simpeler…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!