Ripple (XRP ) breidt On-Demand Liquidity binnenkort uit naar Brazilië

Marjan Delatinne van Ripple, zegt dat het bedrijf een op XRP gebaseerd internationaal betaalsysteem zal lanceren in Brazilië. Dat vertelde Delatinne bij een Future of Finance-panel. In dit panel werden de betaalproducten van Ripple besproken, waaronder On-Demand Liquidity (ODL), dat gebruik maakt van XRP.

Ripple druk bezig met verspreiden van ODL

Delatinne vertelt dat Ripple actief bezig is met het verspreiden van ODL: “We breiden deze diensten nu uit naar steeds meer landen. Ook naar exotische landen met veel uitdagingen, zoals de Fillipijnen en zeer binnenkort Brazilië.”

Het bestuurslid van Ripple vertelt dat de uitbraak van het coronavirus de noodzaak van digitalizering duidelijk maakt. Ripple is van plan om zijn diensten uit te breiden naar “exotische landen” waarbij de Filippijnen en Brazilië landen als belangrijkste voorbeelden worden genoemd.

Santander, Bradesco en Banco Rendimento gebruiken momenteel al RippleNet voor betalingen. Maar volgens Delatinne kan Brazilië beter On-Demand Liquidity gebruiken voor internationale betalingen, met XRP als brug tussen verschillende valuta.

Het ODL-netwerk wordt steeds meer gebruikt. In het eerste kwartaal van dit jaar is de dollarwaarde van ODL-betalingen gestegen met maar liefst 294 procent. Volgens Ripple zelf is dat goed nieuws voor XRP-investeerders, want de XRP token vormt de ‘levensader voor Ripple’s grensoverschrijdende betalingen.’

Videobellen met Braziliaanse centrale bank

Eerder was al bekend dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, een gesprek had met vertegenwoordigers van de centrale bank van Brazilië op 30 mei. Op dat moment was nog niet duidelijk waar het gesprek over ging. Het kan goed zijn dat Garlinghouse toen de mogelijkheden van ODL had besproken met deze vertegenwoordigers.

In juni vorig jaar opende Ripple een kantoor in Sao Paulo. Sindsdien maakt het bedrijf er geen geheim van om zijn activiteiten verder uit te breiden in Zuid-Amerika.

Naast Zuid-Amerika werkt Ripple ook aan het uitbreiden naar andere landen. Volgens Ripple heeft het bedrijf al meer dan 300 samenwerkingen met financiële instituties in meer dan 40 landen.

Ripple koers zakt met 3 procent

Meer samenwerking is goed nieuws voor Ripple, maar dat zie je nog niet terug in de koers. Dat kan ook aan de algemene tendens liggen, over het algemeen dalen alle koersen. Hieronder zie je de prijs van de XRP-token, om 08:50 behaalde XRP met 16 cent de laagste waarde van vandaag.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.