Categorieën: Ripple nieuws

Ripple (XRP ) breidt On-Demand Liquidity binnenkort uit naar Brazilië

Marjan Delatinne van Ripple, zegt dat het bedrijf een op XRP gebaseerd internationaal betaalsysteem zal lanceren in Brazilië. Dat vertelde Delatinne bij een Future of Finance-panel. In dit panel werden de betaalproducten van Ripple besproken, waaronder On-Demand Liquidity (ODL), dat gebruik maakt van XRP.

Ripple druk bezig met verspreiden van ODL

Delatinne vertelt dat Ripple actief bezig is met het verspreiden van ODL: “We breiden deze diensten nu uit naar steeds meer landen. Ook naar exotische landen met veel uitdagingen, zoals de Fillipijnen en zeer binnenkort Brazilië.”

Het bestuurslid van Ripple vertelt dat de uitbraak van het coronavirus de noodzaak van digitalizering duidelijk maakt. Ripple is van plan om zijn diensten uit te breiden naar “exotische landen” waarbij de Filippijnen en Brazilië landen als belangrijkste voorbeelden worden genoemd.

Santander, Bradesco en Banco Rendimento gebruiken momenteel al RippleNet voor betalingen. Maar volgens Delatinne kan Brazilië beter On-Demand Liquidity gebruiken voor internationale betalingen, met XRP als brug tussen verschillende valuta.

Het ODL-netwerk wordt steeds meer gebruikt. In het eerste kwartaal van dit jaar is de dollarwaarde van ODL-betalingen gestegen met maar liefst 294 procent. Volgens Ripple zelf is dat goed nieuws voor XRP-investeerders, want de XRP token vormt de ‘levensader voor Ripple’s grensoverschrijdende betalingen.’

Videobellen met Braziliaanse centrale bank

Eerder was al bekend dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, een gesprek had met vertegenwoordigers van de centrale bank van Brazilië op 30 mei. Op dat moment was nog niet duidelijk waar het gesprek over ging. Het kan goed zijn dat Garlinghouse toen de mogelijkheden van ODL had besproken met deze vertegenwoordigers.

In juni vorig jaar opende Ripple een kantoor in Sao Paulo. Sindsdien maakt het bedrijf er geen geheim van om zijn activiteiten verder uit te breiden in Zuid-Amerika.

Naast Zuid-Amerika werkt Ripple ook aan het uitbreiden naar andere landen. Volgens Ripple heeft het bedrijf al meer dan 300 samenwerkingen met financiële instituties in meer dan 40 landen.

Ripple koers zakt met 3 procent

Meer samenwerking is goed nieuws voor Ripple, maar dat zie je nog niet terug in de koers. Dat kan ook aan de algemene tendens liggen, over het algemeen dalen alle koersen. Hieronder zie je de prijs van de XRP-token, om 08:50 behaalde XRP met 16 cent de laagste waarde van vandaag.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Aandelen influencer wil alles weten over bitcoin en vraagt hulp Winklevoss tweeling

De populaire Twitter influencer Dave Portnoy, beroemd om zijn motto 'stocks only go up', wil…

2 uur geleden

Technische analyse: dit is waarom VeChain met 61 procent zal stijgen

Vanaf vandaag koop je VeChain (VET) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! En je hebt…

2 uur geleden

Nieuw: vanaf nu koop je VeChain (VET) met cryptocurrency app BLOX!

Goed nieuws! Vanaf nu koop je VeChain (VET) met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. VeChain…

3 uur geleden

Deze cryptobeurs biedt 400 miljoen dollar voor gestolen bitcoins

Cryptocurrency exchange Bitfinex biedt maar liefst 400 miljoen dollar aan iedereen die informatie kan geven…

5 uur geleden

Russische regering verbiedt transacties naar anonieme wallets

De Russische Federatie heeft anonieme stortingen op online wallets verboden, dit kan impact hebben op…

5 uur geleden

Bitcoin technische analyse: 11.500 dollar laatste grote horde richting all time high

Bitcoin lijkt weer wat rust gevonden te hebben na de wilde bewegingen van het afgelopen…

22 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!