Ripple maakt bezwaar tegen SEC, XRP stijgt 10%

Ripple maakt bezwaar tegen een motie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC wilde meer ruimte krijgen om te reageren op nieuwe moties, en dat ziet Ripple Labs niet zitten. Brad Garlinghouse, de grote baas van Ripple zei dat de SEC zich bezighoudt met “een doorzichtige poging om de oplossing van deze zaak verder te vertragen”.

SEC wil meer tijd

De Chamber of Digital Commerce (digitale Kamer van Koophandel) had eerder deze week toestemming gevraagd om een ‘amicus curiae motie’ in te dienen. Dit is een motie van ‘een vriend van de rechtbank’ (letterlijke vertaling van amicus curiae). Zo’n voorstel kan komen van een partij die niet betrokken is bij de rechtszaak, maar wel zijn mening geeft.

De SEC verklaarde dat het plan om meer ruimte en tijd te vragen. De reactie op deze amicus curiae luidt als volgt:

“De SEC dient met respect deze reactie in op de motie van de Kamer van Koophandel voor toestemming om een amicus curiae brief in te dienen. De SEC […] verzoekt met respect dat […] de SEC op 18 oktober 2022 op de motie kan reageren als onderdeel van haar pleidooi tegen de motie van verweerders voor een kort geding. De SEC kan het Hof om verdere verlichting vragen […] indien aanvullende amicus curiae moties worden toegestaan.”

Ripple gaat in op de SEC

Hier is Ripple het natuurlijk helemaal niet mee eens, en wil graag ingaan op de suggestie van de SEC om extra tijd te vragen. Ripple stelde dat de SEC de toegewezen ruimte in deze reactie zou moeten gebruiken om in te gaan op argumenten van amici.

“Wij schrijven echter om in te gaan op de suggestie van de SEC dat zij van plan is extra tijd te vragen voor haar oppositie en extra pagina’s als andere amici curiae moties indienen. Dit is opnieuw een transparante poging om de oplossing van deze zaak verder te vertragen en de rechtbank zou dit moeten verwerpen.”

Ripple zegt dat de SEC het eerder overeengekomen schema strikt moet volgen. Het bedrijf vindt dat rechtbanken andere partijen gewoonlijk niet zulke extraatjes krijgen om te reageren op deze amicus curiae, zelfs niet in zaken met een aanzienlijk belang dit soort moties. “Het Hof mag het verzoek van de SEC niet inwilligen”, aldus de reactie van Ripple Labs.

Koers

De koers van XRP, de crypto van Ripple, is de afgelopen 24 uur met maar liefst 10% gestegen. Dit is zeer uitzonderlijk. Terwijl ongeveer de hele cryptomarkt zakt, is XRP het groene lichtpuntje.

Dit is niet de eerste dag dat het goed gaat met XRP. De token is in één week tijd bijna 40% gestegen. In de bovenstaande grafiek zijn deze beweging en de dagelijkse candles te zien. De vraag is alleen of XRP deze beweging volhoudt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.