Ripple brengt groot nieuws: samenwerking met RIA Money Transfer

Ria Money Transfer, een dochteronderneming van Euronet Worldwide en een van de grootste geldtransferbedrijven ter wereld, heeft zich aangesloten bij RippleNet. Ria maakt gebruik van xCurrent om verbinding te maken en transacties te verzenden met het wereldwijde blockchain-betalingsnetwerk van Ripple.

Samen de wereld veranderen

Volgens Ripple stelt xCurrent banken in staat om direct grensoverschrijdende betalingen te verrekenen met lage kosten en end-to-end tracking.

Andersom kan Ripple gebruik maken van Ria’s Digital Integrated Payments Cloud, een wereldwijd fintech-ecosysteem waarvan het bedrijf zegt dat dit de traditionele betalingswereld op z’n kop kan zetten.

Groot netwerk

Chief executive officer Michael Brown over Ripple: “We gebruiken onze technologie om partijen  actief te ondersteunen om de meer traditionele spelers te verstoren door hen state-of-the-art technologie te bieden. Ook krijgen ze onmiddellijke toegang tot ons uitgebreide fysieke netwerk, wat jaren zou kosten om helemaal opnieuw te bouwen. ”

“We hebben een overeenkomst getekend met Ripple, hierdoor krijgen zij toegang tot de wereldwijde fysieke en digitale footprint van Ria, terwijl onze klanten kunnen aansluiten en transacties kunnen uitvoeren met het netwerk van Ripple, dat meer dan 200 financiële instellingen over de hele wereld omvat.”

Kosten besparen

Ria heeft klanten in meer dan 155 landen op meer dan 377.000 locaties over de hele wereld. Hun endgame is om voor efficiëntere betalingen te zorgen, jaarlijks verrichten hun klanten namelijk voor 40 miljard dollar aan transacties.

Marcus Treacher, senior vice president van Ripple: “Ria is een van de beste money transfer bedrijven in de branche, met het op een na grootste netwerk ter wereld. Ze staat bekend om haar service van wereldklasse. Door lid te worden van RippleNet, verbetert Ria niet alleen onze waardeketen voor onze partners, maar blijven we ook de betalingstermijnen en -kosten verbeteren voor onze en hun klanten. “


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.