Ripple steeg 22 procent na nieuws, vandaag begint rechtszaak

De koers van Ripple (XRP) steeg vanochtend met bijna 22 procent, nadat bekend werd dat Ripple in de Amerikaanse staat Wyoming een bedrijf heeft geregistreerd. Inmiddels is de koers weer wat afgekoeld.

Bron: BTC Direct

Ripple, het bedrijf achter een van ‘s werelds grootste cryptocurrency’s XRP, heeft een entiteit geregistreerd in de staat Wyoming. Caitlin Long maakte dit nieuws bekend.

Wyoming is cryptovriendelijk

Wyoming is een van de staten in de VS die bekend staat om zijn werk om een ​​vriendelijk regelgevingskader voor cryptocurrency te creëren. Een groot deel daarvan is te danken aan de inspanningen van Caitlin Long, zij is een bekende voorstander van cryptocurrency, evenals een oprichter en CEO van Avanti, een crypto-georiënteerde financiële instelling.

Dateert van jaar geleden

Zij schreef:

‘Welkom in Wyoming, Ripple! Meer cryptobedrijven beseffen dat Wyoming beter huisvest dan Delaware vanwege onze cryptovriendelijke wetten. Mensen vragen vaak hoeveel cryptobedrijven zijn verhuisd naar Wyoming. We weten het niet. We houden geen lijsten bij en dat vinden we leuk.’

Long heeft ook een screenshot van de registratiepagina bijgevoegd, waarop te zien is dat de nieuwe entiteit de naam Ripple Markets WY LLC draagt ​​en dat deze al actief is. De eerste aanvraag dateert van 11 februari 2020.

Juridische strijd begint vandaag

Het is vermeldenswaard dat dit alles komt te midden van een juridische strijd tussen Ripple en de SEC, de Amerikaanse financiële waakhond. De SEC beweert dat Ripple illegaal effecten heeft verkocht, en dat XRP een security is. Ondanks dat de cryptocurrency bull run in volle gang is, kan XRP hierdoor nog niet volledig aanhaken.

Vandaag staat een pre trial hoorzitting op de planning. Deze bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan het begin van het proces. Andere partijen kunnen worden betrokken bij de pre trial hoorzittingen, omdat deze bijeenkomsten bedoeld zijn om eventuele problemen en administratieve details op te lossen, voordat het eigenlijke proces begint. Hierdoor kunnen de partijen zich concentreren op de belangrijkste juridische kwesties van de zaak zonder afgeleid te worden door kleinere zaken.

Ripple wordt verdedigd door oud SEC-voorzitter

Ripple zal in de rechtszaak worden verdedigd door onder andere Mary Jo White. Zij was in het verleden vier jaar voorzitter van de SEC. White gelooft dat de SEC het bij het verkeerde eind heeft om achter Ripple aan te gaan voor de verkoop van XRP-tokens, omdat XRP volgens haar een valuta is en geen security.

‘Er is geen manier om het te verzachten. Ze hebben het juridisch en feitelijk helemaal bij het verkeerde eind.’

Kritiek op Clayton

Ze bekritiseert voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton omdat hij de SEC ertoe heeft gebracht een rechtszaak tegen Ripple aan te spannen op zijn laatste dag op kantoor:

‘Als voormalig advocaat en SEC-voorzitter weet je dat wanneer het zo lang duurt om een ​​zaak te achterhalen, u deze waarschijnlijk niet zou moeten starten. Het is niet iets dat ik zou doen als ik de deur uit zou lopen.’

White verwacht dat Gary Gensler, de genomineerde van president Biden voor SEC-voorzitterschap, en ook een blockchain- en cryptocurrency-expert is, duidelijkheid zal scheppen.

‘Je hebt schaarse middelen als voorzitter en je moet je gevechten uitkiezen. Het cryptolandschap is cruciaal, en er is een grote behoefte aan duidelijkheid.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.