Ripple overweegt verhuizing naar Engeland of Singapore vanwege regelgeving

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, prijst de cryptocurrency regelgeving in Engeland en Singapore. Volgens Garlinghouse is het geen wonder dat financiële bedrijven in deze landen geïnteresseerd zijn in de crypto-industrie. De CEO van Ripple noemt de aankondiging van DBS als voorbeeld. Kunnen we hieruit opmaken dat Ripple vertrekt uit Amerika?

Gaat Ripple weg uit Amerika?

Eerder deze maand sprak Chris Larsen zijn wens uit om Ripple te verhuizen naar het buitenland, als er geen verandering komt in het reglementair klimaat in Amerika. Larsen is mede-oprichter van Ripple, hij zei dit tijdens de virtuele versie van de LA Blockchain Summit begin oktober.

Larsen heeft het idee dat cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum door regelgevers worden voorgetrokken ten opzichte van Ripple:

“In plaats van innovatie te stimuleren, doen ze het tegenovergestelde. Ze gaven Bitcoin en Ethereum een vrijpas, proof-of-work systemen die China ten goede komen. Maar al het andere is nog steeds in het ongewisse, of erger nog, een soort van gereguleerd door middel van handhaving.”

Regelgeving dwingt Ripple

Het lijkt erop dat Ripple dus Amerika wil verlaten, maar Garlinghouse houdt een slag om de arm. De CEO zegt niet te willen ‘vluchten’ uit Amerika. Maar gezien de toestand van het Amerikaanse crypto-landschap is hij gedwongen te overwegen zich elders te vestigen. Op Twitter

“Sommigen hebben gesuggereerd dat Ripple de VS “ontvlucht” is, laat me duidelijk zeggen dat dit absoluut niet het geval is. We zijn een trots Amerikaans bedrijf, en zouden hier graag willen blijven, maar een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving en een gelijk speelveld dwingt ons om andere jurisdicties te evalueren”.

Geen duidelijkheid en consistentie

Om zijn punt te kracht bij te zetten, sprak Garlinghouse over het ontbreken van een enkel nationaal crypto-kader in de VS.

“Het ontbreken van één enkel nationaal regelgevend kader brengt de innovatie in de VS en de Amerikaanse bedrijven in een aanzienlijk nadeel. Het enige wat we vragen is een gelijk speelveld – als we naar een ander land moeten verhuizen om dat te krijgen, dan is dat de weg die we zullen moeten inslaan”.

Hij voegde eraan toe dat acht verschillende Amerikaanse regelgevende instanties elk een andere kijk hebben op de juridische status van crypto. En zonder een eenduidige aanpak, is het uitvoeren van crypto zaken in de VS een gokspel.

Ripple in een dalende lijn

De cryptomunt XRP bevindt zich in de hoek waar de klappen vallen. Vorige week was de prijs XRP nog 22 cent, deze week werd een dieptepunt van 21 cent bereikt. Check de live koers hier.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.