Ripple sluit samenwerking met Intermex, koers XRP stijgt met 15 procent

De koersen van cryptocurrency’s zijn weer aan het stijgen, en het is XRP die de kar trekt. XRP is de digitale valuta van Ripple. Vergeleken met begin deze week is XRP met bijna 15 procent gestegen! Maar waarom vliegt de koers zo hard omhoog? Daar zijn verschillende mogelijke redenen voor.

Samenwerking met Intermex

Deze week werd bekend dat Ripple een samenwerking heeft gesloten met International Money Express (Intermex). Een belangrijke deal, want Intermex is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat internationale betalingen verzorgt naar 17 Zuid-Amerikaanse landen en in Midden-Amerika Mexico en Guatemala.

De XRP-token zal worden gebruikt als tussenvaluta in het versturen van internationale transacties naar deze landen. Het is dan ook niet gek dat XRP-fans enthousiast zijn geworden door het nieuws.

Handelen in XRP-futures op BitMEX

Ook kan je vanaf vandaag handelen in XRP perpetual swaps op BitMEX. Perpetual swaps zijn eigenlijk vrijwel precies hetzelfde als futures. Het enige verschil met futures is dat er geen einddatum is.

Op BitMEX kan je speculeren op de koers van cryptocurrency’s, en nu dus ook op de koers van XRP. Je kan gokken dat de waarde stijgt (long gaan) of dat de waarde daalt (short gaan). In beide gevallen kan je meer geld verdienen wanneer je geluk hebt.

Deze aankondiging kan ook meespelen in de koersstijging van XRP. Het kan goed zijn dat dit nieuw product nieuwe beleggers aantrekt. De vraag naar XRP wordt groter, waardoor de prijs stijgt.

Ook andere cryptomunten in de plus

Maar niet alleen XRP doet het goed op dit moment. Kijk je naar de cryptocurrency koersen, dan zie je dat alle belangrijke cryptocurrency’s in het groen staan. Die stijging is in lijn met de algemene trend van dit jaar, veel analisten zijn het erover eens dat de cryptomarkt zich in een nieuwe bull market bevindt.

Wat denk jij dat de XRP koers gaat doen?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.