Ripple vecht terug: Welke SEC-medewerkers hebben geïnvesteerd in XRP?

De rechtszaak tussen de Amerikaanse financiële waakhond SEC en Ripple wordt met de dag interessanter om te volgen. Ripple verdedigt zich tegen een aanklacht dat de verkoop van XRP een niet-geregistreerde effectenverkoop is, maar ze schieten nu weer terug. Ze willen een geanonimiseerde lijst van medewerkers van de SEC om te zien of ze hebben geïnvesteerd in XRP.

Motie ingediend

Op 27 augustus deelde advocaat James Filan de nieuwe motie van Ripple waarin de verdediging van de SEC eist om documenten te produceren met betrekking tot de XRP-holdings van zijn eigen werknemers. Deze zomer heeft Ripple al vier keer met de SEC om de tafel gezeten voor deze rechtszaak, en volgens de advocaat zonder vooruitgang.

De motie is ingediend namens Ripple Labs Inc., Bradley Garlinghouse (CEO van Ripple) en Christian A. Larsen (uitvoerend voorzitter van Ripple). In het bijzonder willen de beklaagden ‘geanonimiseerde documenten verzamelen die de handelsbeslissingen van (de SEC) weerspiegelen met betrekking tot XRP, bitcoin en ether.’

Vijf jaar om te investeren in XRP

Ze zoeken dus naar informatie die specifiek betrekking heeft op de XRP-holdings van werknemers, deze mogen geanonimiseerd worden aangeleverd.

In hun motie toont Ripple aan dat de SEC tot 16 januari 2018 geen regels heeft aangenomen of opgelegd die hun werknemers beperken om in crypto te handelen. Dit zou volgens het bedrijf in overeenstemming zijn met de eerdere opvattingen van de commissie over digitale activa, dat XRP tot dat moment niet onder de effectenwet zou moeten vallen. Hierdoor was er een enorm gat waarin medewerkers van de SEC vrij waren om XRP te kopen.

‘Van 2013 tot in elk geval 19 januari 2018 waren SEC-medewerkers altijd vrij om XRP te kopen, verkopen en vast te houden zonder enige beperking door de SEC.’

Ripple en de rechtbank hebben haast, want de SEC heeft tot 3 september om te reageren op deze motie. De rechtszaak werd vorig jaar al aangekondigd en kent veel ontwikkelingen. Uiteraard houden wij je hiervan op de hoogte.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.